Spannende ontknoping NK Junior Moto Racing 5 en 6 oktober in Assen

346
Moilenaar-nsf-100
Molenaar NSF 100 Championship | foto© Mariska Grob

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober worden de laatste races in het NK Junior Moto Racing verreden op de TT Junior Track in Assen. In nagenoeg alle klassen is het kampioenschap nog onbeslist met vaak maar een klein verschil in punten tussen de nummers één en twee. Het belooft dan ook een spannende ontknoping te worden in Assen!

Spannende finale
Bij de Minibikes is het Dean Gouw die in de Junior A klasse 34 punten voorsprong heeft op Shayden Rodgers. Met nog 50 punten over 2 races te vergeven heeft hij een riante voorsprong. Bij de Junior B heeft Europees kampioen Kiyano Veijer, die de laatste 3 wedstrijden op rij wist te winnen, 18 punten voorsprong op Jurrien van Crugten. Bij de Open Minibikes nam Damen Lucius bij de laatste wedstrijd in Berghem de leiding over van Lorenzo Di Ciccio. Het verschil is slechts 5 punten. Ook Loris Dekkers met 16 punten en Mink Remijn met 30 punten achterstand maken nog kans op de titel. In de KicXstart Yamaha R125 Cup zal Levi Badie er alles aan doen om de koppositie in het kampioenschap vast te houden. Nick Roelfsema zal 11 punten goed moeten maken en Kjen Caenen 18 om een gooi naar de titel te doen. In de Open 125 liep Maik Duin na zijn winst in Berghem 26 punten uit op Bastiaan Visser. Zij zullen allemaal op zondag hun races rijden.

Op zaterdag zullen de Puchshop Cup en Molenaar NSF100 Cup coureurs hun laatste races rijden. In de Puchshop Cup is Wilco Quist al zeker van de titel in de 50cc klasse maar in de 70cc klasse heeft Rik van de Steeg slechts 7 punten voorsprong op Ramon de Ruiter. Bij de Molenaar NSF100 Cup zal Loris Veneman met 34 punten voorsprong op Thije Ligtermoed aan de races beginnen. Zaterdagmiddag om 19:00 worden de kampioenen gehuldigd.

Tijdschema
Op zaterdag vangen de trainingen aan om 9:00, de races van de Molenaar NSF100 Cup en Puchshop Cup beginnen om 15:08. De prijsuitreiking en kampioenshuldiging is om 19:00.

Op zondag vangt de warming up aan om 11:00, de races beginnen om 14:34. De prijsuitreiking en kampioenshuldiging is om 18:30.

De toegang voor het publiek is gratis.

 

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App