Het afgelopen weekend werd Finn de Bruin in Assen winnaar van de KTM RC Cup World Final. Het jonge Nederlandse wegracetalent reed de twee wedstrijden op het TT Circuit met een speciaal helm, een helm die De Bruin zal veilen en waar de opbrengst gaat naar de Stichting ALS Nederland.

Het British Superbike weekend in Assen werd een weekend voor Finn de Bruin om niet snel te vergeten. De jonge Nederlander wist namelijk twee keer als tweede te eindigen in de KTM RC World Final wedstrijden, twee resultaten waarmee de Bruin voldoende punten scoorde om de felbegeerde KTM World Final titel op zijn naam te schrijven. Een fantastische prestatie van de coureur uit het Noord Hollandse Julianadorp.

Het zal de oplettende toeschouwers niet ontgaan zijn, maar De Bruin reed afgelopen weekend in Assen met een speciaal helmdesign met daarop groot het ALS logo. Na afloop van de wedstrijden maakte De Bruin bekend dat hij deze helm zal veilen waarbij de gehele opbrengst te goede zal komen aan de Stichting ALS Nederland. Een prachtig gebaar van de KTM RC390 coureur.

De veiling is inmiddels geopend en verloopt via de Facebookpagina van het De Bruin Racing team:  bit.ly/2dbkUHO

De helm komt vanaf eind oktober beschikbaar, zodat De Bruin er nog het seizoen mee af kan maken, met als doel nog meer donaties voor Stichting ALS Nederland te verkrijgen, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar deze ongeneeslijke ziekte.

Meer info ALS: Stichting ALS Nederland