Op zondag 2 april werd het SOBW-seizoen geopend op de TT Junior Track in Assen. In de Supermoto Asfalt Challenge was er een gastoptreden van niemand minder dan Scott Redding.

De Brit die normaal gesproken actief is in de MotoGP voor het Pramac Racing Team had nog een gaatje in zijn agenda en vond het een goed idee om een weekend lang bij de SOBW mee te rijden.

Old School Racing
De 24-jarige Redding woont tegenwoordig tussen de races door in Groningen en heeft aardig wat Nederlandse vrienden, waaronder Mitchell Wintersberger. Die vroeg Redding of hij zin en tijd had om het eerste SOBW-weekend in Assen met hem mee te rijden in de Supermoto Asfalt Challenge. Redding leek het meteen een goed idee. ‘Old School Racing’, zoals hij het zelf noemt. Met je motor en vrienden naar het circuit en genieten van het racen, het mooie weer en de goede sfeer. En dat alles was prima in orde in Assen.

Dat Redding quality time met vrienden en motoren belangrijk vindt, blijkt wel als je hem ernaar vraagt.

“Ik heb een drukke agenda: eergisteren was ik in de Thialf om mijn goede vriend Jasper Iwema te helpen. Hij maakte daar zijn ijsspeedway debuut. En morgen vlieg ik naar Argentinië voor de MotoGP race van komend weekend. Maar dit weekend had ik nog tijd. Assen is dichtbij huis, het zonnetje schijnt en dan is er niets beter dan met vrienden het circuit op te gaan. En ik heb ervan genoten. De races verliepen perfect en het gaat er hier heel gemoedelijk aan toe. Niet alleen in het rennerskwartier maar ook op de baan. Er zijn geen brokken gemaakt en iedereen gaat weer ongeschonden naar huis.”

Redding won met overmacht beide races en sleepte de dag overwinning in de wacht. Jos Koelewijn deed de beste zaken voor het klassement. Hij finishte beide races achter gastrijder Redding. Mitchell Wintersberger werd tweemaal derde. Direct daarachter finishten bekende namen uit de motorwegrace Bobby Bos, Sander Kroeze en Niels Gerritsen. Youri Claesen kreeg de beker voor de beste ‘Rookie’, als snelste nieuwkomer.

Overige klassen
Bij de GAMMA YamahaR125 Cup was het Noah Bronkhorst die beide races wist te winnen. Thom Molenaar had tot twee keer toe een geweldige start maar het was Bronkhorst die telkens in de loop van de race verder naar voren kwam om de kop over te nemen en zelfs een klein gaatje te slaan. Molenaar moest Niek van den Broek ook nog net voorlaten. Selwin Hamden was de snelste Rookie.

In de Topscooterklasse was het Wietse van der Meij die beide zeges en daarmee de dag overwinning op zijn naam schreef voor Anthony Juinen en Dennis Doornbos.

De gecombineerde Expi/NSF Open/Sportklasse kende Marchiel Romyn als snelste Expi coureur, voor nieuwkomer Bryan Cohen. Daan Booij was de snelste NSF Open coureur.

De Molenaar NSF100 coureurs reden in Assen een volledig trainingsweekend. Zij zullen 22 april hun eerste race om de punten rijden op circuitpark Berghem.

Klik op onderstaande link voor de volledige uitslagen:

SOBW wedstrijden Assen 02-04-2017