Afgelopen weekend stond alweer de 5 de NK Junior wedstrijd op het programma, locatie de TT Juniortrack in Assen.

Deze 5e race was verdeeld over 2 dagen iets wat veel rust geeft en de mogelijkheid bied om alles perfect te optimaliseren voor de races. Op zaterdag 1 vrije training en 2 kwalificaties, met op zondag nog een derde kwalificatie en de twee te verrijden races.

Veijer, die een dubbele agenda kende tijdens de vorige NK race en het Italiaanse CIV waar het VRN team de voorkeur aan geeft, kijkt daardoor tegen een achterstand aan in de tussenstand van het NK

Dat Kiyano gebrand was om de achterstand in het kampioenschap weer in te halen liet hij het hele weekend zien door in alle trainingen de snelste tijden te noteren.

Voor de tweede kwalificatie had 10 jarige Staphorster zichzelf een doel gesteld om een rondetijd te rijden welke onder de 54 seconden uit moest komen. Een rondetijd waar dit weekend geen enkele minibike rijder aan kon komen. Na vers rubber en wat kleine aanpassingen aan de door CS Racing Engine aangedreven DM Minimoto te hebben gedaan was Veijer er klaar voor.

Door al in de eerste hele ronde van de tweede kwalificatie in de 54ers te duiken zat het tempo er al goed in, maar halverwege lukte het Kiyano nog steeds niet om onder deze tijd te komen. Twee ronden werd er rustig aan gereden om een vrije baan te zoeken waarna er nog een poging werd gedaan, met uiteindelijk als resultaat een 53.962 waarmee zijn doel bereikt was en de bevestiging dat alles klaar stond voor de 2 wedstrijden.

Op zondag wist de 10 jarige scholier beide races onbedreigd te winnen. Vooral in race 1 liet Kiyano zien dat hij een hoog en vlak tempo kan rijden. In de eerste 7 ronden liet hij lage 54ers noteren met een verval van maar  0.111 seconde.

Al met al een indrukwekkend weekend waar de achterstand in de tussenstand wat verkleind is.

Veel rust heeft Kiyano niet, aankomend weekend staat alweer de 4 de race in het CIV kampioenschap op het programma waar hij een gedeelde 6e plek in de tussenstand te verdedigen heeft.

Veel dank gaat uit naar alle sponsoren en supporters van Kiyano #53

 

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App