Sterke eerste meters voor Schoots tijdens IRRC Hengelo

385
nadieh-schoots
Nadieh Schoots | foto© Hamove

Na een stressvol aantal weken, werd afgelopen donderdag 3 mei dan eindelijk de Kawasaki ZX10R van team Nadieh Schoots Racing in elkaar gezet.. om vervolgens 1 dag later af te reizen naar Hengelo voor de eerste IRRC wedstrijd van het seizoen. Ondanks het gebrek van een voorjaarstraining, had het team er veel zin in!

Zaterdag stonden twee kwalificatie sessies op het programma, waarvan de laatste helaas niet helemaal volgens plan ging. Problemen met de elektronica zorgden ervoor dat de motor over de hele ronde keer op keer kort uitviel – na lang zoeken die middag bleek er een klein draadbreukje te zitten in de kabelboom. Gelukkig makkelijk op te lossen, maar dit kostte tijdens Q2 wel veel tijd op de baan, waardoor Nadieh beide races op zondag vanaf de 24e plek zou moeten starten.

Race 1 verliep goed; na een super start kwam Nadieh steeds beter in vorm, en eindigde ze uiteindelijk op de 19e plaats. Ze reed nu 4 seconden sneller per ronde dan in de kwalificaties, dus het team was erg tevreden! Terug in de paddock werd door Nadieh en crew chief Stefan de data van haar beste rondes vergeleken met een oude 1:46, om uit te vinden waar nu nog de meeste tijd te winnen viel. Er bleken een paar makkelijke verbeteringen te zijn, positief voor race 2!

Na de geweldige start van race 1, was race 2 een drama. De motor wilde op de grid niet starten, het zwaaien van Nadieh werd door de wedstrijdleiding niet opgemerkt waardoor de start gewoon doorging, en het hele team enorm bang dat ze aangereden zou worden terwijl de rest van het veld langs kwam. Gelukkig was dit niet het geval, en kon Nadieh na een complete herstart van de motor vol adrenaline achter het veld aan. Met prachtige inhaalacties (ze reed 8 man voorbij in de eerste ronde) en een verbetering 1.1 seconde in rondetijd, wist ze zich van laatste (P33) naar de 18e plek te rijden.

Nadieh: “Voor een outsider zal dit weekend voor ons misschien geen succes lijken, maar mijn team en ik zijn enorm tevreden! Zonder voorjaarstraining 1:53.2 rijden binnen 4 sessies, 3.5 seconde sneller dan ik vorig jaar reed, is gewoon super. Zeker gezien de kleine problemen met de motor. We hebben enorm veel zin in de rest van het IRRC seizoen, want dit weekend belooft veel goeds. Maar nu eerst: op naar de North West 200!”

Nadieh Schoots Racing bedankt iedereen voor de support dit weekend, online en in de paddock, met in het bijzonder Front Row Components voor advies over de afstelling van de vering, Jenik Performance voor het geweldig afgestelde motorblok, en sponsors: Jan van Zeggelaar, Schoots Risk Management, Tullp BV, Roodhart Emission Control, DCB Autoschade, Kawasaki Nederland, Vrooam, DR Bikes, Oxford Products, en de Club van 50. Van 13 t/m 19 mei zullen ze in actie komen tijdens de North West 200, en de volgende ronde van het IRRC vindt plaats in Terlicko (Tsjechie) op 16 en 17 juni.

 

Handige links Internationale wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag