Sterke race voor Rick Dunnik in Donington Park

103
Rick Dunnik (33) | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Afgelopen weekend streek de NEC Moto3 karavaan neer in Engeland. Het was een eerste kennismaking met het circuit voor Rick Dunnik. Donington Park is geen gemakkelijke baan vanwege het hoogteverschil. Maar dat bleek geen probleem te zijn, want op zaterdag eindigde hij als vijfde na een sterk gereden race.

Spannende strijd
In de kwalificatie op vrijdag zette Rick de 12e tijd neer. In de eerste wedstrijd finishte hij uiteindelijk als vijfde. Het had net zo goed de derde plek kunnen zijn, want die strijd bleef tot op de eindstreep spannend.Een groep van vijf rijders, met daarin Rick, knokten de hele wedstrijd voor elke centimeter. Een ronde voor het einde leek hij aan het langste eind te trekken. Rick nam de leiding in de groep, maar maakte toen een klein foutje waardoor Dirk Geigner de derde podiumplaats greep.

Al met al was Rick zeer tevreden over zijn race en geboekte progressie. Hij eindigde als snelste Nederlander in de Standaard-klasse.

Op zondag was de tweede race, die was voor Rick helaas maar van korte duur. Hij ging in de derde ronde onderuit. Zijn voorwiel gleed weg bij het aanremmen van de bocht. Gelukkig heeft hij er verder niets aan over gehouden.

Veel progressie geboekt
Al met al een weekend waarin Rick met een goed gevoel op terugkijkt, ondanks de uitschakeling in de tweede race. Hij heeft weer progressie geboekt, de rondetijden zijn sneller en hij heeft in een eerste kennismaking met de baan meteen een sterke race neergezet. Hij neemt met een vijfde plaats mooi wat punten mee naar huis. Rick staat nu zevende in de ADAC NEC competitie.

De volgende wedstrijd is eind juni in Sachsenring, Duitsland.