Danny van der Sluis kan terugkijken op een sterke test in Spanje. De coureur uit Staphorst wist een goed gevoel op te bouwen en snelle rondetijden te zetten met de Honda van Start Racing. Danny kan dan ook met vertrouwen uitkijken naar de eerste wedstrijd van het seizoen op zaterdag 6 april op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis reed woensdag 6 maart zijn meters met de door Ten Kate getunede Honda CBR1000RR op het circuit van Almeria. Onder andere de elektronica op de motor is anders ten opzichte van vorig jaar en aan het afstemmen van de afstelling hiervan werd de nodige aandacht besteed tijdens de eerste testdag. Danny reed twee dagen op Almeria, waarbij hij tijdens de tweede testdag snelle en ook constante tijden wist te klokken. Deze rondetijden waren rap genoeg om zich te meten met snelle coureurs uit het IDM Superbike.

Vervolgens reisde Danny met Start Racing door Valencia om daar ook twee dagen testkilometers af te leggen. Tijdens de eerste dag liepen Danny en het team nog tegen een aantal technische uitdagingen aan, die vervolgens werden opgelost en verbeterd gedurende de dagen. Tijdens de tweede testdag zat het tempo er opnieuw zeer goed in, waardoor Danny na afloop ook niet anders dan tevreden kon zijn over het verloop van de test in Spanje. Danny zal in 2019 net als afgelopen seizoen uitkomen in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De eerste wedstrijd is op zaterdag 6 april op het TT Circuit Assen.

Maar eerst zal op zaterdag 30 maart de teampresentatie van Start Racing plaatsvinden bij Partycentrum de Deel in Nieuwleusen. Bij deze ben je van harte welkom om de teampresentatie bij te wonen! In de week voorafgaand aan het evenement laten wij nog even weten hoe laat de teampresentatie zal aanvangen.

Danny van der Sluis #10: ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat wij kunnen terugkijken op een super test! Het gevoel met de Honda is gewoon heel erg goed en ten opzichte van vorig jaar hebben een flinke stap voorwaarts gemaakt. Natuurlijk zijn we ook wel tegen dingen aangelopen, maar daar is ook test voor. Het tempo lag erg hoog en niet alleen over één ronde. Dit alles beloofd veel goeds voor het aankomende seizoen. Ik kan dan ook niet wachten op de eerste race volgende maand in Assen!’