Danny van der Sluis was verre van tevreden na de trainingen van de Tourist Trophy klasse op het TT Circuit Assen. In de race vond de Start Racing coureur het goede gevoel weer terug en stuurde zijn Honda in een strakke race naar een tweede plaats in het bijprogramma van de TT van Assen.

Danny van der Sluis kreeg een aantal dagen voor de TT te horen dat hij met Start Racing mocht deelnemen aan de Tourist Trophy Cup. Voor Danny en het team een mooi gelegenheid om zich te laten zien tijdens het bekendste motorsportevenement van Nederland. In de kwalificaties had Danny het nog niet goed naar zijn zin. De eerste sessie kampte de coureur uit Staphorst met diverse problemen en in de tweede sessie reed de motor nog niet zo zoals Danny het graag wil. Danny kwalificeerde zich als vijfde voor de wedstrijd, die zaterdagmiddag begon met de bekende Le Mans start.

Het team had met Danny hard gewerkt om de afstelling voor de race te verbeteren en dit pakte goed uit. De setup van de motor was flink aangepast en daar moest Danny in de eerste ronden wel even aan wennen. Vervolgens gingen de tijden snel omlaag en schoof de Honda-coureur op van de vierde naar de tweede plaats. Het gat naar leider Pepijn Bijsterbosch was aanzienlijk, maar Danny klokte ronde na ronde de snelste tijden en wist het gat bijna te dichten naar Bijsterbosch. De sterke race van Danny eindigde op een tweede plaats binnen een seconde van de winnaar.

Danny van der Sluis #10: ‘De kwalificaties waren waardeloos, het gevoel met de motor was helemaal niet goed. Vervolgens samen met het team de data goed geanalyseerd en een plan gemaakt voor de wedstrijd. Dit pakte erg goed uit. Het was even wennen, want de motor stond wel volledig anders dan in de trainingen. Eenmaal tweede was het gat naar Pepijn wel pittig. Ik kwam best wel snel naar hem toe en ik kreeg dat zelf ook in de gaten, dus ik bleef pushen. Ik kon daardoor wegrijden bij Nigel (Walraven). Als de race twee ronden langer had geduurd, dan had ik denk ik aan zijn achterwiel gezeten. Het is wel erg gaaf om in deze race tijdens de TT tweede te worden! Daarnaast is het goede gevoel met de motor weer terug en dat is erg belangrijk voor de komende races.’