Afgelopen Zaterdag wist Kiyano Veijer de 11e en 12e race van het NK Junior Moto racing van dit seizoen op zijn naam te schrijven. 12 van de 14 verreden races in de Junioren B klasse vielen ten prooi voor de 10 jarige Staphorster. 1 race  dag  viel samen met een wedstrijd voor het Italiaanse CIV waar Kiyano de voorkeur aan gaf.

Veijer gaat met nog 1 race te gaan, welke op Zondag 6 oktober in Assen verreden word, aan de leiding van het NK Junior Moto racing. Hij zal er op deze laatste race dag er alles aan doen om zijn 2e Nederlandse titel in de wacht te slepen.

Niet alleen in Nederland maar ook in Italië komt Veijer sterk voor de dag. Sinds de intrede in het Italiaanse AC Racing team (het CS racing engine factory team) weet de jonge Nederlander zich steeds verder voorin het Italiaanse geweld te nestelen. Na een aantal top 6 klasseringen weet Kiyano dan de 7e en 8e race in La Scintilla op zijn naam te schrijven.

Na een Motor loze vakantie periode van 4 weken stond het Europese Kampioenschap op het programma! Dit jaar was Nederland het gastland welke de EK races mocht organiseren. Op de voor Veijer bekende piste in Assen was het voor hem een thuisrace. Er werd  vol spanning uitgekeken naar de verrichtingen van de jonge Staphorster, nu de rollen eens waren omgedraaid. De snelste Italiaanse en Engelse rijders  melden zich in Assen, een waardig EK met een goed niveau was een feit. Ook tijdens dit evenement wist de jonge motorcoureur alle trainingen en de races naar zijn hand te zetten en mocht hij een belangrijke Europese titel in zijn prille carrière bijschrijven.

Deze sterke periode van Kiyano is ook niet onopgemerkt gebleven in Italië en heeft hij inmiddels een mondelinge akkoord op zak met het AC Racingteam voor het seizoen 2020 waar hij de overstap zal maken naar de Italiaanse minigp klasse waar hij zijn talent verder kan ontwikkelen.

Met nog 1 race te gaan voor het NK heeft Kiyano zijn zinnen gezet om ook de NK titel binnen te halen. Maar ook in het CIV kampioenschap waar Veijer op een 6e plaats in de tussenstand staat kan er nog een flinke stap gemaakt worden. Met een achterstand van 6 punten op de nummer 3 is het nog mogelijk om bij de eerste 3 in de eindstand te finishen!

 

Handige links NK Junior Moto Racing Berghem:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App