Succesvol raceweekend voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM

299
Podium-worldssp300-race2-aragon
Podium Race 2 WorldSSP Aragon | foto© Randy van Maasdijk

Zeges, pole position, podiums en WK-leiding voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki na dubbel openingsweekeinde.

Het eerste dubbele raceweekeinde van 2021 is een groot succes geworden voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki! Het WorldSSP300-team begon het seizoen op MotorLand Aragon in Spanje terwijl de IDM-rijders in actie kwamen op Oschersleben in Duitsland. Tom Booth-Amos had de eer om het eerste podium van 2021 voor het team te behalen, dankzij een indrukwekkende tweede plek in WorldSSP300 Race 1. Op zondag bleek het nog beter te kunnen voor Tom want hij won Race 2! Dankzij het dubbele podium is hij nu de WK-leider, met 45 punten. 

Ook Dorren Loureiro en Harry Khouri maakten veel indruk op MotorLand Aragon door in alle races WK-punten te scoren, uitgezonderd Harry in Race 2 nadat hij helaas betrokken raakte bij een startcrash met meerdere rijders. 

Geïnspireerd door het succes van Tom in het WorldSSP300 won Marvin Siebdrath startend vanaf pole position de eerste race van het IDM Supersport 300. Ook in Race 2 was hij dichtbij de zege, maar werd uiteindelijk vierde op slechts 0.433 seconde van de racewinnaar. Maar dankzij Luca de Vleeschauwer – derde – stond er ook in deze race een FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki-rijder op het podium. Jorke Erwig pakte twee keer net geen punt, maar zal deze ervaring zeker meenemen naar de volgende races. 

Geschiedenis werd geschreven in IDM Supersport Race 2 doordat Rob Hartog (2e) and Dino Iozzo (3e) een dubbel podium pakten onder verraderlijke omstandigheden in het allereerste IDM Supersport-raceweekeinde van FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Een fantastische start van dit zeer ambitieuze project. 

Teammanager Rob Vennegoor: ‘Wat kan ik zeggen? Tijdens de winterperiode hebben we niets aan het toeval overgelaten, maar dat geeft geen enkele garantie op succes natuurlijk. Het eerste raceweekeinde is daarom altijd spannend, zeker als het om een dubbel raceweekeinde gaat. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, kan het een heel bijzonder jaar gaan worden voor ons. Ik heb in ieder geval het gevoel dat het nog veel beter kan. Naast al het succes, hadden we namelijk ook pech en we leren van elke weekeinde. Speciale dank gaat uit naar alle teamleden, want het was een serieuze operatie om met acht rijders op twee circuits tegelijkertijd te racen. Dat maken de successen nog veel bijzonderder!’ 

Raceresultaten FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki Aragon (WorldSBK) en Oschersleben (IDM) 

  • WorldSSP300 Tom Booth-Amos: 2e + 1e Harry Khouri: 9e + 28e Dorren Loureiro: 15e + 11e 
  • IDM Supersport Rob Hartog: 5e + 2e Dino Iozzo: DQ + 3e 
  • IDM Supersport 300 Marvin Siebdrath: 1e + 4e Luca de Vleeschauwer: 4e + 3e Jorke Erwig: 17e + 16e 


Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter