Succesvolle HTC deelname voor BB64 Academy rijders Van Crugten en Ligtermoed

847
jurrien-van-crugten
Thije Ligtermoed (17) en Jurrien van Crugten (36) | foto© Henk Teerink

Afgelopen weekend werd de tweede wedstrijd verreden in de Honda Talent Challenge (HTC). Decor voor dit event was ons eigen TT Circuit Assen, een uitgelezen kans voor de twee oudste BB64 Academy rijders om te kijken of ze zich staande konden houden in deze internationale competitie.

Na een 3 tal kwalificatie trainingen verspreidt over de vrijdag en zaterdag, waar Van Crugten de polepositie en Ligtermoed de 4de plek wisten op te eisen, ging het licht voor race 1 zaterdagmiddag uit.

Ligtermoed was als beste weg en pakte de leiding. Van Crugten had een mindere start en mocht als vijfde aansluiten. Ligtermoed verloor de leiding voordat de eerste ronde was afgelopen, inmiddels had Van Crugten het achterwiel van Ligtermoed gevonden.

Een aantal rondes streden beide coureurs om P2 kort achter de koploper. Van Crugten wist een gaatje te slaan met Ligtermoed en kwam dichtbij de eerste positie. Doordat er meerdere klassen in 1 groep hun wedstrijd verreden, kregen de HTC rijders al vlot met achterblijvers te maken, dit zorgde voor tijdverlies waardoor Van Crugten en Ligtermoed hun positie niet meer konden verbeteren. P2 voor Van Crugten en P3 voor Ligtermoed.

Zondagmiddag werd race 2 verreden, helaas zonder warm-up sessie, maar gelijk de wedstrijd in. Na een lang oponthoud door een crash in een andere klasse, werd de wedstrijd met 2 ronden ingekort.

Ligtermoed had wederom een raket start, ook Van Crugten was beter weg. In de eerste ronde wisten beide heren samen met de winnaar van zaterdag los te komen van de rest van het veld.

Na een paar ronden op kop te zijn doorgekomen, was het Ligtermoed die als eerste moest afhaken, een achterblijver zorgde dat het “elastiekje” brak, op eigen kracht kon hij het gaatje niet meer dicht rijden, een keurige 3de plek was zijn deel.

Van Crugten daarentegen vocht een mooi gevecht uit met zijn zeer ervaren tegenstander, waarbij meerdere positie wisselingen per ronde geen uitzondering waren. Van Crugten kwam in de laatste ronde in tweede positie aan bij de GT chicane. Een klein foutje van de koploper en een perfecte exit van Van Crugten gaf de Academy rijder op de streep een voorsprong van 0,029 seconde.

Met een dubbele 3de plek voor Ligtermoed en een 2de en 1ste plek voor Van Crugten, was het een zeer succesvol uitstapje dat vraagt om een mooi vervolg.

Bo Bendsneyder: “Ik ben erg tevreden over wat Jurrien en Thije dit weekend hebben laten zien, met de minimale grote baan ervaring die ze hebben, wisten ze zich vanaf de eerste training al goed van voren te laten zien. Alle progressie die ze dit weekend hebben gemaakt, op deze volledig standaard NSF250R, komt uit de jongens zelf. Ik denk dat ze klaar zijn voor de volgende stap richting een sterkere Europese competitie in 2022. We gaan ons best doen omdat voor elkaar te krijgen.”

Jurrien van Crugten #36: “Ik heb een geweldig weekend gehad, vanaf de eerste kwalificatie training zat het tempo er goed in, en werden de tijden steeds beter. Ik ben trots op mijn pole, ook omdat ik wist dat starten nog wat lastig voor mij is met deze motoren, gelukkig ging die in race 2 al een stuk beter. De races waren allebei leuk met droog weer, ik had niet verwacht dat ik in m’n eerste race weekend op een moto3 zou kunnen winnen. Dat lukte met 0,029s verschil wel, dus ik ben heel blij.”

Thije Ligtermoed #17: “Het was een mooi weekend en een super ervaring om op Assen een wedstrijd te mogen rijden. Dit was mijn eerste wedstrijd op een productie racer op de grote baan, en dan 2 keer op het podium mogen staan is geweldig. Ik had graag meegevochten voor de winst, maar hiervoor miste ik net een beetje snelheid, toen ik de aansluiting kwijtraakte door een achterblijver moest ik ze laten gaan. Ik kan niet wachten totdat we weer de grote baan op mogen, om weer meer te leren.”

BB64 Academy
De BB64 Academy is een young riders initiative, waarbij het doel is jonge Nederlandse coureurs in de Red Bull Rookies af te leveren. Dit kunnen we niet zonder onze trouwe partners MSG Software, Putoline, Van Der Pol PremiumSignmakers, Delta Braking, Macna, HJC Helmets, Forma Booths en YSS Suspension.

Voor deze 2 jongens is het tijd om in 2022 een sterke Europese competitie op te zoeken, hiervoor zijn partners nodig die ons dit helpen te realiseren. Bent u enthousiast en wilt u uw (bedrijfs) naam verbinden aan de BB64 Academy, dan komen we graag met u in contact.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter