Succesvolle voorbereiding BB64 Academy rijders

428
bb64-academy
De vier BB64 Academy rijders samen met Bo Bendsneyder | foto© Rob Mulder

Onder vrijwel perfecte weersomstandigheden was de Junior Track in Assen op koningsdag het decor voor de 4 Academy rijders, om onder leiding van Bo Bendsneyder een volle trainingsdag af te werken. 

Met zowel de motoren als de rijders in tiptop uitstraling werd deze dag begonnen met fotoshoot. Alle 4 de rijders komen dit jaar uit in de Molenaar Honda NSF100 cup, de focus lag dan ook op het verbeteren van de racepace en kwalificatie skills op deze motoren.

Thije Ligtermoed (13) is met zijn derde jaar NSF100 één van de meest ervaren rijders in deze klasse, net als rookie kampioen 2020 Jurrien van Crugten (12), heeft ervaring voordelen. Maar met de verlaging van de toegangsleeftijd naar 9 jaar geeft hun fysiek nieuwe uitdagingen om de snelle nieuwe lichting rookies het hoofd te bieden.

2 van die snelle rookies zijn Dean Gouw (9) en Luuk de Vries (9), Dean wist tijdens de openingsrace van 2020 nog vriend en vijand te verrassen met een podiumplek tijdens zijn wildcard deelname. Luuk is de minst ervaren rijder op de NSF100 van de 4, daarnaast is Luuk fysiek de kleinste en lichtste van het gehele deelnemersveld. Dit soms een voordeel, maar maakt het ook lastiger om de motor die 3x zwaarder is dan hijzelf snel van richting te laten veranderen.

Bo Bendsneyder:  “Vandaag was een prachtige dag, alle 4 de rijders hebben zich 100% ingezet en enorme stappen voorwaarts gemaakt. Ik ben erg trots op de jongens, ze hebben zichzelf en elkaar beter weten te maken. Dit is waarvoor we het doen, verschillende rijders, verschillende leeftijden op dezelfde motoren elkaar op het scherpst van de snede laten uitdagen met als doel de hele groep beter te laten worden. Dit is gelukt, nu deze flow vasthouden en doortrekken het seizoen in.”

Thije Ligtermoed #17: “We hebben vandaag veel kunnen rijden en leren op de baan, naast de baan hebben we theorie en tips gekregen. Ik ben verbaasd over welke tijden en racepace ik kon rijden in de afsluitende race. Met een pace in de 56 laag en een best lap of 56,1. Het was superleuk om met de andere jongens de grenzen te verleggen, van mij mag het seizoen beginnen”.

Jurrien van Crugten #36: “Het was vandaag een superleuke en leerzame dag. Met alle teamgenoten heb ik hard getraind en veel uitleg gekregen van Bo. Ik heb de dag kunnen afsluiten in de race met een dik persoonlijk record van 56.0, en ik denk dat dat de snelste ronde ooit gereden op de JT met een standaard NSF100 is. Aan het eind van de dag konden we nog even vrij rijden, ik heb hier mijn eerste meters kunnen maken met mijn Moto3, dit was erg gaaf en ik kan niet wachten totdat ik daarmee de grote baan op mag”.

Dean Gouw #21: “Ik heb de afgelopen weken niet veel kunnen rijden en moest heel hard mijn best doen om Thije en Jurrien te kunnen volgen, zij reden direct al heel hard. Naar een paar sessies en wat top tips van Bo kon ik ze bij houden en zelfs aan te vallen. In de wedstrijd reden we erg hard en werd er hard gestreden om iedere meter, dit was geweldig en leerzaam. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb bereikt en mijn PR naar 56.2 heb weten te brengen”.

Luuk de Vries #24 “Voor mij was vandaag de eerste dag dat ik 1 op 1 les kreeg van Bo, dat was best wel een beetje spannend. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad en veel geleerd van Bo en mijn Academy maatjes. Samen met Bo op de baan was wel heel gaaf, dit was best indrukwekkend maar motiveerde me ook om extra mijn best te doen. Ik heb mij PR met ruim 1,5s weten te verbeteren, ik hoop deze stijgende lijn vast te houden en goed voorbereid aan de start te staan voor de eerste Molenaar NSF100 wedstrijd.

Zonder onze sponsoren en medewerking van het Junior Track had deze geweldige dag niet mogelijk geweest. Wij bedanken dan ook MSGsoftware, Macna, HJC, Forma, Delta Braking, Van der Pol Premiumsignmakers, Putoline, RMImagestudio en Splash design voor hun hulp en vertrouwen.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter