Supermoto BeNeCup Finale in Battice: Nederlanders in de top 3

1111
supermoto-battice
Supermoto Battice | foto© Patrick Brosteau Photo’s

De straten van Battice waren 16 en 17 september het epicentrum van spektakel voor de BeNeCup Supermoto coureurs en het publiek. Het circuit dat bekendstaat om zijn vele offroad stukken en het wisselvallige weer, beloofde het toneel te worden voor zeer spannende wedstrijden voor alle coureurs, want in zowel de S1 als S2 klasse lagen de kansen voor de titels nog open. De Nederlandse coureurs waren wederom goed vertegenwoordigd. Nederlands kampioen Wouter Straver – 2e in de tussenstand in de S1 BeNeCup –  moest het weekend  helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een meervoudige voetbreuk, opgelopen in Chimay.

S1 BeNeCup – Viellevoye oppermachtig, Straver verzekerd van top 5
In de S1 waren Wouter Straver, Kevin Vieillevoye, Sebastien Bouillon, Oliver Pope en Ashley Barber nog in de race voor de titel van BeNeCup S1 Kampioen 2023. Straver liep in de voorlaatste wedstrijd een meervoudige voetbroek op, waarvan hij niet op tijd kon herstellen. Straver zou desondanks een top 5 positie in het eindklassement veilig stellen.

In de S1 zou Viellevoye met bijna 10 seconden voorsprong de eerste wedstrijd winnen, gevolgd door Nils Vandeberg en Nicolas van Dommele. RV Motorsport coureur Jeffrey Ganseman wist als beste Nederlander sterk 6e te worden. In race 2 was de strijd spannender waarin Viellevoye samen met Sebastien Bouillon weg wist te rijden van de sterk rijdende SMX coureur Francois Corman die derde werd. Uiteindelijk wist Viellevoye nog 2,5 seconden los te rijden en kroonde zich daarmee tot S1 kampioen in het prestigieuze BeNeCup kampioenschap. In het dagklassement werd Viellevoye eerste, voor Francois Corman en Nicolas Vandommele.

S1 Nederlands Kampioenschap
In het eindklassement van het Nederlands Kampioenschap mocht Wouter Straver zich in Chimay al kronen tot kampioen. Uiteindelijk wist Jeffrey Ganseman vice-kampioen te worden, gevolgd door teamgenoot Leon in ‘t Veld op P3.

S2 BeNeCup
In de S2 klasse lag het kampioenschap eveneens nog open, waar Luuk Pruijn – nummer 2 in de tussenstand – als enige Nederlander nog kans maakte op de titel, vergezeld door Jordan Baltus, Basil Horemans, Franck Maniquet en Willem Thijs.

Met meer dan 100 inschrijvingen en wildcards van snelle lokale coureurs, zou de strijd om het kampioenschap erg spannend worden. In de kwalificatie gebeurde iets opmerkelijks, het was Pruijn die de snelste Nederlander was, maar werd hij teruggezet van een 6e naar een 13e tijd ondanks dat hij binnen de gestelde tijd zijn laatste ronde in ging. Daarbij waren het zijn directe concurrenten die de top 3 op de grid compleet maakte, wat zijn kansen op de titel aanzienlijk verkleinde.

Het was uiteindelijk Basil Horemans die met twee overwinningen in beide races de titel in ontvangst mocht nemen. Nieuwkomer Jeroen Bussink maakte indruk door in beide races voorin te eindigen: In race 1 wist de motorcrosser knap 4e te worden, race 2 wist hij zelfs op zijn naam te schrijven. Hiermee pakte hij tevens een 3e plaats in het dagklassement. Van Harsel pakte wederom een podium door 5e en 3e te worden.

Voor de onlangs Nederlands kampioen geworden Pruijn zou het een lastig weekend worden vanaf de 13e startpositie. Door sterk naar voren te rijden wist hij met een 9e en 4e plaats alsnog het vice-kampioenschap in de BeNeCup S2 én in het Belgisch Kampioenschap S2 naar zich toe te trekken.

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: