Sven Wind: Pitbike race Rap Holland

516
sven-wind
Sven Wind | foto© eigen foto

Afgelopen zaterdag hebben we ervoor gekozen om niet met de Ohvale te gaan rijden, het kampioenschap in de 110 en 160 was nog niet beslist en we wilden de uitkomst niet beïnvloeden. Als oplossing hebben we een YCF Pibike gehuurd bij Bertus Folkertsma.

De vrije training heb ik gebruikt om een beetje te wennen aan de pitbike, dat ging over het algemeen goed. Na de sessie hebben we de vering aangepast, omdat die veel te slap stond voor mij. De kwalificatie was nat, we hadden ook geen regenbanden ter beschikking dus we moesten het hiermee doen. Ik probeerde vooral om veilig te rijden, en per rondje mijn tempo op te bouwen.De tweede kwalificatie was er een droge lijn in het asfalt, ik had weer vertrouwen in de banden en kon weer hard gaan rijden. Ik eindigde als 4de tussen de scooters en pitbikes bij elkaar, en als 1ste in de pitbike klasse.

De eerste race was ik wel goed weg, niemand haalde mij in en ik zat gelijk achter een scooter aan. Nadat ik de scooter had ingehaald kwam ik een paar seconden los van hem. Ik finishte als 3de van iedereen, en als 1ste van de pitbike klasse, waarbij ik alle pitbike-rijders op een rondje heb gezet.

De tweede race was op natte baan, je moest in twee bochten erg oppassen, omdat eerder deze week/maand drift auto’s hier zijn geweest. Op een natte baan glijd je daar heel gemakkelijk onderuit. Ik liet twee rijders voorbij, die waren onderling aan het vechten dus mijn strategie was om er rustig achteraan te gaan rijden en in de laatste 2 rondjes de aanval weer in te zetten. Echter werd ik door 2 scooters (die regenbanden hadden) op een ronde gezet. Een scooter wou iemand inhalen, om tegelijkertijd mij ook in te halen. We gingen dus met z’n drieën de bocht in, maar na contact tussen de 2 scooters werd ik er ook afgereden. Ik kon nog de motor aantrappen en finishen, toch nog P3.

Bertus Folkertsma bedankt voor dit leuke uitstapje, een YCF Pibike is ook erg leuk!
In het dagklassement ben ik op de tweede plaats geëindigd.