SWPN scoort een vierde plaats tijdens thuisrace in Assen

392
bastien-mackels
Bastien Mackels | foto© Damon Teerink

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een enerverende thuisrace van het IDM-kampioenschap in Assen achter de rug. Bastien Mackels finishte als vierde en tiende in de IDM Superbike races. Melvin van der Voort maakte opnieuw veel progressie en finishte als dertiende in de IDM Supersport 600 wedstrijd.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus reed SWPN de thuisrace in het IDM-kampioenschap op het TT Circuit Assen. Er was weer publiek welkom op de tribunes en in de paddock waardoor het Nederlandse team sinds lange tijd weer gezinnen, sponsoren en partners kon ontvangen. Bastien Mackels was tijdens de trainingsdagen sterk onderweg in de IDM Superbike klasse. Met een snelle 1’38.3 kwalificeerde de Belg zich als vierde voor de wedstrijden. Melvin van der Voort wist zijn stijgende lijn in zijn debuutseizoen in de IDM Supersport 600 klasse door te trekken op zijn thuiscircuit. De 16-jarige coureur kwalificeerde zich als vijftiende voor de races met kleine verschillen richting de top-tien.

Mackels had in de eerste race een matige start. Na vier ronden werd de race afgebroken vanwege een crash en op dat moment reed de Yamaha R1 coureur achtste. Vanaf de derde startrij moest Mackels aan de herstart beginnen. Rijder voor rijder wist hij naar voren te komen. Mackels had een paar ronden nodig om de vierde plaats over te nemen, waardoor de top-drie gevlogen was. De Belg finishte als vierde, waardoor hij in de tweede race vanaf pole position mocht starten. In de tweede race koos Mackels opnieuw voor de hardere band, alleen pakte dat deze keer niet goed uit. De 35-jarige miste grip en kwam niet in zijn ritme, waardoor hij genoegen moest nemen met een tiende plaats. Na acht IDM Superbike races staat Mackels op een derde positie in het kampioenschap met 87 punten.

Van der Voort kon in de eerste race zijn rondetijd uit de kwalificatie nog verder aanscherpen en reed een zeer constante race. De Yamaha R6 coureur kwam in de tweede groep terecht, die uiteindelijk in gevecht was voor de achtste plaats. In de slotfase van de race kreeg de jonge coureur wat last van opgepompte onderarmen, maar desondanks wist Van der Voort als dertiende de finishlijn te passeren en exclusief de gastrijders scoorde hij punten voor een elfde plaats. In de tweede race was Van der Voort na een mindere start op weg naar voren, toen hij in de vierde ronde ten val kwam in de Stekkenwal. Hierdoor kwam er vroegtijdig een einde aan overall goed weekend van de coureur uit Ede.

Bastien Mackels: “We kozen voor de hardere band in de races met idee om het verschil te maken aan het einde van de race. In de eerste race was er een rode vlag en een ingekorte race, waardoor dat niet kon. Ik had geen goede start, waardoor ik bij de herstart als achtste moest beginnen. Ik kon nog weer terugkomen naar plaats vier, wat geen slecht resultaat was. Ik verwachtte veel van de tweede race, omdat ik vanaf pole mocht starten. Echter kwam ik niet in het ritme en te weinig grip, waardoor ik de voorkant een paar keer verloor. Ik heb alles gegeven, maar helaas niet tevreden over het resultaat.

Melvin van der Voort: “Ik denk dat we tevreden mogen zijn over ons tempo dit weekend. Het was natuurlijk balen van de crash in de tweede race, maar in de eerste race had ik een goede snelheid en kon ik aanhaken bij een groep snelle rijders met veel ervaring. Overall weer erg veel geleerd dit weekend. Ik wil het team daarvoor bedanken en natuurlijk al mijn sponsoren voor hun vertrouwen!”

De vijfde ronde van het IDM Supersport 600, de voorlaatste van het seizoen 2021, wordt van 27 t/m 29 augustus verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?