Vanmiddag is de race verreden voor de vijfde ronde van het WK
Supersport kampioenschap. Onder goede weersomstandigheden behaalde Kai Børre Andersen een 13e positie en Barry Veneman een 18e positie.

Kai Børre Andersen (13e positie):

“Ik ben op zich tevreden met een 13e positie. Alleen had ik ook pech in de eerste ronde. Ik had een goede start maar ik werd achter op het circuit door een andere rijder eruit geremd en hij raakte daarbij mijn motor. Hierdoor ging ik wijd en verloor ik zeker 10 posities. Vanaf een 22e positie moest ik een inhaalrace rijden. Dit is gelukt en beloond met drie punten. Alleen zou ik graag eens een normale wedstrijd willen rijden zonder pech in de eerste ronde. Mijn rondetijden waren goed en ik had zonder dit incident zeker in de top 10 kunnen eindigen. De volgende keer meer geluk.”

De wedstrijd voor de European GSX-R750 Cup is vertraagd door een rode vlag situatie in de eerste Superbike race. De race zal vanavond om 17.30 uur gestart worden. Een verslag van de Dutch Superbike race met Ron van Steenbergen zal vanavond samen met het verslag van de European GSX-R750 geplaatst worden op http://www.hoegeesuzukiracing.nl