De vrije training van vanmorgen 09.00 uur werd verreden onder slechte omstandigheden, regen en wind maakte het de rijders er niet makkelijk op. Ondanks dat Hugo bepaald geen fan van dit weer is reed hij naar een keurige 31e trainingstijd.

 

Voor afgelopen middag stond de tweede kwalificatietraining op het programma en het weer was zonnig. Er stond wel een erg harde wind die de tijden aanzienlijk beïnvloedde.Dat het deze training droog was gaf een achttal coureurs de tijd om zich nog te kwalificeren, want dat was deze coureurs onder de slechte omstandigheden van vrijdag niet gelukt.Uiteindelijk wist iedereen zich deze middag binnen de norm te kwalificeren, in totaal 42 coureurs. Hugo reed een sterke training en eindigde uiteindelijk op de 26e startplaats voor de wedstrijd van morgen.Het beste resultaat van Hugo tot op heden en hiermee is Hugo ook veruit de snelste wildcard-deelnemer voor de 125cc GP van Le Mans.

Voor het eerst staat Hugo bij de eerste dertig op de grid en ook voor het eerst binnen drie seconde van de poletijd. Hugo en het team zijn dan ook tot op heden zeer tevreden.