Laat in de middag is zondagmiddag de derde ronde voor de European GSX-R750 Cup verreden op het circuit van Silverstone in Engeland. Jarno van der Marel reed zich in deze wedstrijd naar een 12e positie.

"In de wedstrijd ging het niet goed. Doordat we maar twee trainingen hebben waarvan er 1 droog en er 1 nat konden we geen goede afstelling vinden. We hadden veel veranderd aan de achtervering welke ik eigenlijk voor het eerst reed in de wedstrijd. Tevens hadden we de gearing veranderd waardoor het in het begin zoeken was naar de juiste schakelpunten. Ik
ben niet tevreden met deze 12e positie maar doordat er vier wildcard rijders mee reden ben ik officieel als achtste geëindigd. Ik sta momenteel nog vijfde in het kampioenschap en doordat Simeon vandaag geen punten scoorde is de schade beperkt gebleven. Ik hoop in Misano een goede setup kan vinden en dat we dan we voorin mee kunnen rijden."