In de eerste Vacansoleil ONK wegrace voor de Supersport in het Gelderse Hengelo kwam ook Amici Racing Team coureur Nigel Walraven in actie. De reguliere Superstock 600 rijder besloot de gelegenheid aan te grijpen om zoveel mogelijk extra kilometers te maken om straks nóg beter partij te kunnen geven in zijn ‘eigen' competitie. Toch bracht dit ONK uitstapje voor de 17-jarige rijder uit Vuren niet het resultaat dat hij zich ervan had voorgesteld. Na een matige training onder door vele regen en wind erg moeilijke omstandigheden kwam Nigel nooit goed in zijn ritme en ook in de wedstrijd ging het minder goed als verwacht.

TRAINING
Al bij aankomst in Hengelo bleek het rennerskwartier in de dagen voor de wedstrijd hevig geteisterd door vele regen en hierdoor was de eerste kennismaking van Nigel Walraven met de accommodatie niet direct super te noemen. De organisatie staat machteloos tegenover dit natuurgeweld maar daar wordt het niet anders van. Al direct in de vrije trainingen regende het en ook dat is dan niet echt handig om goed de weg te vinden op een stratencircuit waarop je als coureur nog niet eerder gereden hebt. "Ik kon vanaf het begin niet lekker op gang komen en hoewel het in de eerst kwalificatie toch een stuk droger was en er zelfs een droog spoor ontstond wilde het nooit echt goed lukken," verklaart Nigel zijn 25e trainingstijd. In de tweede kwalificatie regende het weer continu en ook dat bracht dus geen verbetering.

RODE VLAG
Op de dag van de wedstrijd klaarde het rond het middaguur gelukkig op en het werd zowaar droog. Hierdoor kwamen toch behoorlijk veel toeschouwers naar de races en het is altijd een fijn gevoel voor de rijders voor een groot publiek te rijden. De aanmoedigingen van de fans op de tribunes geven toch een extra dimensie aan het geheel.
Walraven kwam na de start vanuit de achterste regionen erg goed op dreef en boekte al direct een groot aantal plaatsen winst toen collega's in de fout gingen en hij behoedzaam via het juiste spoor kon profiteren. Walraven reed in 16e positie en kreeg direct de smaak te pakken. Helaas kwamen enkele rijders ten val en blokkeerden de baan waardoor in de tweede ronde de rode vlag verscheen, einde wedstrijd.
Nadat de ravage was opgeruimd en alles weer in gereedheid werd gebracht voor het vervolg kwam een nieuwe wedstrijd over 10 ronden. Deze keer ging het echter beduidend minder met Walraven die slecht vertrok en meteen werd gebombardeerd tot de spreekwoordelijke drager van ‘de rode lantaarn'… Zijn achterstand was al meteen aanzienlijk en hierdoor besloot hij om in zijn eigen tempo zijn wedstrijd te rijden en zich niet te laten verleiden tot het nemen van onnodig risico. Na 10 ronden werd Nigel afgevlagd als 21e maar bleef in dezelfde ronde als winnaar Arie Vos.
"Mijn eerste start was goed, ik won posities en ik kreeg er zin in. Helaas kwam de rode vlag en waren mijn kansen verkeken. Ik besloot na een slechte start in de nieuwe wedstrijd geen risico te nemen maar baal toch wel een beetje dat het niet beter verliep allemaal. Goed, de omstandigheden waren moeilijk maar het ging ook voor geen meter. Ik heb toch een beetje gemengde gevoelens over dit circuit. Het wordt op volle snelheid toch allemaal erg smal en het is hier vooral remmen en accelereren, niet mijn specialiteit. Misschien had het onder goede weersomstandigheden beter gegaan? Ik heb in ieder geval veel kunnen rijden en dat is toch weer positief. In Eemshaven hoop ik er komende vrijdag weer goed bij te staan, in de Superstock competitie ligt mijn prioriteit. Ik wil dit weekeinde maar zo snel mogelijk vergeten," besluit Walraven.

UITSLAG ONK RACE HENGELO:: 1.Arie Vos; 2.Joan Veijer; 3.Henk van de Lagemaat; 21.NIGEL WALRAVEN