Het was vroeg dag voor de eerste training, terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam. Johan had het gevoel en vertrouwen in de motor weer gevonden nadat hij afgelopen maandag een extra training heeft meegepakt in België. Dit was goed te zien in de training. Met plek 21 en een tijd van 2.16.15 ging hij naar de tweede training.

Tweede training: Hoe harder het ging regenen, hoe sneller Johan ging! Hij had 10 seconden van zijn tijd afgehaald en daarmee plek 20.

Derde training: Als de regen nog niet genoeg is kwam er ook harde wind opzetten. Net in de ronde dat hij een supertijd zou zetten viel een medecoureur met gevolg een rode vlag situatie. Hierdoor was de training ten einde en kon z'n snelle ronde niet volmaken. Morgen vertrekt Johan van plek 22.

zondag 21 mei 2006, Wedstrijd Dutch Superbike:

Na een nog natte warming-up leek het toch aardig droog te worden. Johan hoopte op regen maar dat kwam niet uit. Bij de start was hij zoals gewoonlijk goed vertrokken en kwam de eerste ronde door op een vijftiende plek, dus kans op de eerste punt(en)!! Het was een mooie strijd met een groep van 4, maar ook daar vielen gaten tussen. Het was zwaar, 16 ronden en Johan kon z'n plek niet vasthouden. Hij eindigde op plek 16 maar wel tevreden. Alle modder van alles afspuiten en weer voorbereiden op aankomend weekend, Eemshaven