Op vrijdag 26 mei is de SuperCup race op het stratencircuit van Eemshaven verreden. Alhoewel niet het gehele team aan de start is verschenen, was toch bij na de voltallige bezetting aanwezig. Hieronder volgt het verslag van een racedag die anders afliep dan we hadden gehoopt…..

Het enige stratencircuit dat binnen de SuperCup gereden wordt, is het circuit van Eemshaven, in het uiterste noorden van Nederland. Dit jaarlijks terugkerend evenement is veelal punt van discussie omdat de meeste coureurs niet erg veel op hebben met stratencircuits, hetgeen ook blijkt uit het gemiddeld aantal deelnemers. Toch is de harde kern altijd aanwezig en zeker degenen die kampioenschap aspiraties hebben, kunnen niet ontbreken. Alle betrokken instanties doen ieder jaar erg veel moeite om het circuit zo veilig mogelijk te maken, ook als is dat erg moeilijk met de huidige generatie racemotoren.

Voor het Racing for O.s.c.a.r team zouden in ieder geval Jesenko en ondergetekende deelnemen, Patrick is qua materiaal nog niet in staat te rijden (zie vorig verslag) en Luc besloot wat rondjes te gaan rijden op één of andere mickey mouse circuit in België (Spa-Francorchamps….). Petra kon er vanwege andere verplichtingen ook niet bij zijn, maar verder zou iedereen er zijn. Voor Jesenko zou het zijn eerste race in de SuperCup 1000 worden, aangezien hij zijn oude vertrouwde 600 heeft ingeruild voor een spiksplinternieuwe GSX-R 1000 K6. Een erg moedig voornemen om op een nieuwe motor (3 km op de teller) voor het eerst te gaan rijden op een nieuw circuit en in een nieuwe competitie. Daarnaast heeft hij nog nooit op een 1000 cc motor gereden en had hij wat lichamelijke problemen, waardoor hij vermoedde de race niet uit te kunnen rijden. Hier past slechts één woord….uitdagingen!