Op de Varsselring in Hengelo heeft Kok tijdens de openingswedstrijd voor het ONK met veel machtsvertoon de overwinning behaald in een bizarre race met veel valpartijen.

Na de eerste opwarmer besloot Kok evenals vele anderen om de regenbanden te vervangen door slicks. Kok had, ondanks een sandwichsituatie waar hij goed uit kwam, een goede start en ging als leider de eerste bocht in gevolgd door Verhoef en v/d Dragt. Dit trio bouwde een grote voorsprong op de rest. Kok bleef de race beheersen terwijl achter hem de een na de ander ten val kwam. Achtereenvolgens v/d Waarsenburg, den Bekker, Verhoef en van Kreij zagen kansrijke posities in rook opgaan. Kok reed onverstoorbaar door en won, mede door het rijden van de snelste ronde, de race met een voorsprong van maar liefst 53 (!) seconden op tweede man Stoffer.

Kok:

“Ja het ging gemakkelijk vandaag. Toen ik het bord + 30 zag moest ik nog 6 ronden rijden. Dan gaat het vanzelf. Wat een voorsprong, 53 seconden niet te geloven. Ik ben tevreden en ga met veel vertrouwen volgende week naar Eemshaven”.

Door het niet aan de start verschijnen van het Abbink Team, de Brit Nigel en het uitvallen in de opwarmer van Drieghe stonden er slechts 14 rijders aan de start. waarvan er slechts 9 met grote achterstand op Kok de finish haalden.

Teambaas Bakker :

“Ik ben zeer tevreden. Dankzij onze monteurs loopt de motor als een speer en Kok is in vorm. Een goede prestatie van het team."

Uitslag :

1 KOK 29.26.601
2 Stoffer + 53.51
3 van Daalen + 1.14.81
4 De Ruiter
5 Grob
6 Vrieling
7 V/d Waarssenburg
8 Koch
9 Van Kreij

Met deze overwinning neemt Kok de leiding in de tussenstand van ONK.