Vandaag zijn in droge weersomstandigheden de wedstrijden voor de Dutch Superbike en de Dutch Supersport. Barry Veneman en Ron van Steenbergen haalde respectievelijk een tweede en vierde positie in de Ducth Superbike. Jarno van der Marel haalde helaas niet de finish door een elektronisch probleem.

In de Dutch Supersport klasse had van der Marel een zeer goede start en kwam in de eerste ronde als vijfde door terwijl hij op de achtste positie op de startgrid stond. Na twee ronden had van der Marel de vierde positie overgenomen maar in derde ronde werd de rode vlag gezwaaid en de wedstrijd stil gelegd.

Door een valpartij in de eerste bocht was er olie op de baan gekomen en daardoor kon er even niet gereden worden. Ook bij de herstart vertrok van der Marel weer goed uit de startblokken en streed om de derde positie. Helaas viel van der Marel in de zesde ronde uit met een elektronisch probleem.

De Dutch Superbike was zeer spannend. Barry Veneman en Arie Vos streden bijna de hele wedstrijd om de eerste positie. Vooral in het begin van de race reed Veneman aan de leiding. Toen Vos hem passeerde kon Veneman hem goed volgen. In de laatste twee ronden kon Vos een kleine voorsprong opbouwen en zodoende finishte Veneman op een zeer verdienstelijke tweede positie met de Suzuki GSX- R750.

Ron van Steenbergen had een goede start bij de start van de Dutch Superbike. In de eerste bocht had van Steenbergen echter teveel snelheid en moest even rechtdoor maar kon de wedstrijd weer vervolgen. Met een echt een adembenemende inhaal race klom van Steenbergen op van de twaalfde positie naar een uiteindelijke vierde positie. Per ronde maakte van Steenbergen soms wel drie seconde goed op zijn voorliggers. Met snelle rondetijden liep van Steenbergen in de laatste ronde nog eens drie seconden in op de derde man maar kwam net tekort om plaats te nemen op de laatste podiumplek.

Barry Veneman (2e positie Dutch Superbike):
 
"Ik vandaag echt een leuke race gereden. Continue waren Arie en ik aan het vechten voor de overwinning. Ik heb echt alles gegeven om de overwinning te pakken met de Suzuki GSX-R750. Met deze 750 merk je nu op de lange rechten stukken van Hengelo het verschil tussen de dikke 1000's en de 750. Het publiek heeft ook genoten van deze race en ik ben zeer tevreden met deze positie. Nu ga ik me weer concentreren op het WK Supersport waar we komend weekend aan zullen deelnemen op het circuit van Silverstone in Engeland."

Ron van Steenbergen: "Het was voor mij vandaag echt een mooie race. Het is jammer dat ik een fout maakte in de eerste bocht direct na de start. Mijn start was goed en ik zat gelijk bij Veneman en Vos. Echter had ik teveel snelheid om de bocht te halen en als ik het toch had geprobeerd zou ik Arie Vos hebben geraakt en schoot ik dus rechtdoor. Ik heb gelijk de motor gekeerd en kon de wedstrijd weer vervolgen. Ik moest echt een inhaalrace houden want ik reed rond de 12e positie na dit incident. Gelukkig heb ik me kunnen verbeteren naar een vierde positie en ik denk dat als de race nog een ronde langer was geweest dat ik op het podium was geëindigd. Voor het kampioenschap heb ik in ieder geval goede zaken gedaan door voor leider in het kampioenschap te eindigen."

Jarno van der Marel (DNF): "Het is erg jammer dat ik de wedstrijd niet heb kunnen uitrijden. In de zogenaamde eerste manche had ik een goede start en kon ik gelijk aanpikken met de kopgroep. Met z'n vijfen hadden we na twee rondjes al een gaatje van een paar seconde. Net op het moment dat ik van de vijfde naar de vierde positie opklom zag ik de rode vlaggen. Dat was wel jammer want het ging erg goed. In de tweede manche had ik wederom een goede start en lag ik vierde in de eerste ronde. De twee koplopers waren direct weg ik vocht in een groepje van drie rijders om de derde positie. Helaas viel ik een paar ronden voor het einde uit door een elektronisch probleem. Ik hoop dat ik aankomend weekend in Silverstone voor de Suzuki Cup meer geluk heb."

Volgend weekend zal Hoegee Suzuki deelnemen aan de vijfde ronde voor het WK Supersport kampioenschap op het circuit van Silverstone in Engeland. Jarno van der Marel zal de derde race voor de European GSX-R750 Cup rijden in Engeland.

Ron van Steenbergen zal deelnemen aan de derde Dutch Superbike race op het circuit van Eemshaven. Een verslag van deze drie races zal geplaatst worden op http://www.hoegeesuzukiracing.nl