Teamverslag van MRTT-Hugen Racing over de ONK in Hengelo waar William de Ridder in de NK Classics een derde plaats behaalde.

Zaterdag 20 mei
Het weer zat niet mee dit weekend. Zaterdag heeft het de hele dag geregend. De eerste training in de regen en op een natte baan was een vrije training. William de Ridder had hierdoor de mogelijkheid het reserve blok te testen. De training verliep goed en William behaalde de tweede tijd.

De eerste kwalificatie training kwam hij wat moeizaam op gang maar behaalde de derde tijd. Tijdens de training dacht hij dat het blok toch iets tikte en het blok werd vervangen door zijn eigen blok waar net een nieuwe zuiger in zat. De derde training koos hij ervoor niet te rijden omdat het nog steeds regende en de baan vol water stond. Vlak voor de training hield de regen op en de wind wakkerde behoorlijk aan. Halverwege de training werden alle tijden van de vorige training verbeterd doordat er een droog spoor op de baan ontstond. Helaas zakte William hierdoor terug naar de negende startplaats.

Zondag 21 mei
Ook deze dag begint met veel regen en pech maar eindigt goed. Tijdens de warming-up kan William het blok met de nieuwe zuiger nog even inrijden. Omdat het zo hard regent zijn alleen William en Sjabbo van Timmeren op de baan terug te vinden. (de rest van de coureurs houdt zich schuil voor de regen)

De warming up verloopt niet vlekkeloos. De koppeling begeeft het na drie ronden. Na binnenkomst wordt deze gelijk gerepareerd want de wedstrijd laat niet al te lang op zich wachten.

William start vanaf de vierde startrij maar heeft een superstart en weet als derde de eerste bocht in te gaan. Het wordt een felle strijd tussen William, Adrie de Ridder en Jan Frank Bakker. William en Adrie strijden de gehele race om de eerste plaats. Jan Frank komt zo nu en dan dicht op het wiel van de twee voor hem maar weet hen niet te passeren. Maar ook de wedstrijd verloopt niet zonder pech. De koppeling laat William weer in de steek, al na 3 ronden. De hele wedstrijd rijdt hij zonder koppeling, kortom alle kracht uit armen en benen heeft hij nodig om Adrie bij te houden en voor te blijven. Na 12 lange en moeizame ronden weet William toch als eerste over de finish te komen.

Na de finishlijn hangen zijn armen en benen naast de motor en William hangt uitgeteld over zijn tank. Zelfs even zijn hand op steken kon er niet meer vanaf. Maar na het behalen van een overwinning op deze manier nemen we hem dat niet kwalijk!

Uitslag:

1. William de Ridder; 2. Adrie de Ridder; 3. Jan Frank Bakker;4. Jan Vogelzang; 5. Jarno Onstenk; 6. Peter Rademaker; 7. Fred Blom; 8. Ernst Hagen; 9. Guust van Gool;, 10. Jarno Jonker; 11. Bernhard Bakker; 12. Jose van Meurs; 13. Gerard van der Brom; 14. Leo Smids; 15. Mark Nijhoff;

Stand:

1. William de Ridder 75ptn; 2. Adrie de Ridder 65ptn; 3. Jan Frank Bakker 65ptn; 4. Roel Pasop 43ptn; 5. Peter Rademaker 40 ptn; 6. Jan Kampen 33 ptn; 7. Jose van Meurs 28ptn; 8. Ernst Hagen 27 ptn; 9. Jarno Jonker 27 ptn; 10. Jarno Onstenk 19 ptn,