Teams: Patrick Lakerveld

71

Het eerste seizoen in de supersport 600 loopt beter dan verwacht voor Patrick Lakerveld uit Wijk en Aalburg. Vlak voor de start van het seizoen 2006 werd besloten te gaan rijden met een Suzuki GSX R 600 van Spierings motorservice uit Heesch. Ondanks een korte voorbereiding staat Patrick toch op een 10e plek in het ONK SS600.

Al in het begin van het seizoen werd de motor uit Heesch 6e tijdens het EK. Ook behaalde Lakerveld in Oss een 5e plaats en juni jl. stond hij als 3e getraind maar moest hij tijdens de wedstrijden opgeven met pech.

Veslag Oschersleben juni 2006

Op vrijdag werden er 3 trainingssessies van 20 minuten gereden. De motor voelde goed aan en ook de rondetijden waren goed. Op zaterdag kon hij tijdens de kwalificaties met de top meedraaien. Uiteindelijk had Patrick 2 keer een 3e startpositie te pakken.

Tijdens de eerste race ging het in het begin van de wedstrijd voorspoedig. Na enkele ronden had hij de 4e plaats in handen. Patrick moest een opmars naar voren staken omdat de motor koelwater begon te lekken. Na enkele kilometers werd het lekken erger en kwam het water op zijn achterband terecht. Dit resulteerde bijna in een high-sider waarna werd besloten de pits op te zoeken. Het koelsysteem werd aan een grondige inspectie onderworpen en het systeem werd ontlucht. Alles leek weer klaar voor race 2.

De start van de 2e race ging wederom goed en Patrick had het wederom het gevoel voor het podium te kunnen rijden. Tijdens de wedstrijd kwam Vos na een wat mindere start opzetten en kwam voorbij. Veijer kon ook afstand nemen maar bleef in het vizier. Precies zoals in de eerste wedstrijd begon de Suzuki weer koelwater te lekker. Eerst enkele druppels maar uiteindelijk zo veel dat de achterband weer begon te glijden. Noodgedwongen moest Patrick voor de 2e keer opgeven vanaf een goede positie.

Momenteel wordt de koeler gerepareerd en worden de bevinden op de testbank bij Team-eigenaar Spierings getest. Hier kan een race situatie worden nagebootst. Een testbank is in dit geval een onmisbaar instrument omdat het probleem zich pas halverwege de wedstrijd voordeed. Ongetwijfeld kunnen ze bij motortuning.nl een competitief goede motor klaarzetten voor de volgende race op 8 en 9 juli. De constant snelle rondetijden van Patrick moeten een plaats in de top mogelijk maken.