Didier moest met kwetsuren starten in zijn 1e race IDM sbk, na vorige week in Hockenheim tijdens de clubraces 2e te zijn geworden, na Christian Kelner. Didier reed met een tijd van 1.30.3 de snelste ronde in de race. Didier had dus een goede start. Dit waren de tijden die Nebel vorig jaar deed in de sbk race in Hockenheim.

Foto: Didier van Keymeulen komt onfortuinlijk ten val

Didier wilde de 2e race, maar werd in de 1e snelle linkerbocht met een highsider uit het zadel geworpen, met als resultaat een zwaar gebroken rechterpink en een verstuikte voet, die na een week nog altijd zwart en blauw ziet.

Didier trachtte toch nog te starten en was op vrijdag zowaar nog sneller, maar toen brak het noodlot wederom toe en Didier viel weer. Het been kwam tussen het wiel en de uitlaten, wat de nodige pijn veroorzaakte, maar dit kon Didier er toch niet van weerhouden om te starten.

Tijdens de 1e race kwam hij door de hevige pijn niet verder dan de 18e plaats en tijdens de 2e race op de 16e plaats. Hij was in de hele race maar 1 seconde per ronde  trager dan de groep voor hem, maar als je op het niveau van het IDM sbk niet fit bent, dan kan je niet meestrijden voor top 10.

Aan zijn doorzettingsvermogen heeft het niet gelegen en ik ben er zeker van dat hij dit seizoen, als hij van pech gespaard blijft, nog mooie prestaties zal neerzetten.