Teams: RV Racingteam 2e IDM race Oschersleben

38

Dit hemelvaartweekend werd de tweede wedstrijd van het Duits kampioenschap (IDM) op het circuit van Oschersleben gereden. Dit circuit ligt ca. 500 km van Utrecht en wordt tevens voor DTM autoraces gebruikt. Mede hierdoor klagen alle coureurs over het ontbreken van grip op deze overigens zeer technische baan.

De vrijdag werd benut om in een aantal trainingen de motor goed af te stellen. De motor liep wel goed maar er waren problemen met de grip en vering. Omdat DTM auto's met hun brede rubberbanden het asfalt als het ware polijsten, is er weinig gevoel en grip op de baan. Dit alles kostte helaas veel tijd en hierdoor kon de juiste set-up voor de race nog niet gevonden worden.

De eerste kwalificatietraining op zaterdag was droog. Rob reed zijn ronden en zette een  goede elfde tijd op de klokken. De tweede kwalificatie werd in de regen gereden.  Rob maakte aan het einde van deze kwalificatie een onschuldige schuiver. De motor was, mede door het vast klampen van Rob, gelukkig niet echt beschadigd. De tijden werden in de regen niet verbeterd en Rob mocht de race dus vanaf de elfde plaats starten.

In de nacht voor de race was er de nodige regen gevallen. De warming up training om 8.20 uur werd dan ook op een opdrogende baan gereden. De motor werd nog even goed warm

gereden voor de race. Deze begon om 12.00 uur en ging over 14 ronden. De baan was droog maar er stond een enorme wind. De start van Rob ging niet lekker. Hij had problemen met de koppeling en ging te vroeg weg. De raceleiding had dit waargenomen en besloot om Rob een tijdstraf van 20 seconden te geven. Rob reed voor wat hij waard was maar met de start had toch wat plaatsen verloren en de eerste ronde kwam hij als zeventiende door. Hij kon in de volgende ronden naar zijn voorganger rijden en hem voorbij steken. De groep voor hem was toen al zover weg dat die niet meer te achterhalen was. Rob reed zijn eigen race en finishte na een kort gevecht in de laatste ronde als viertiende. Echter door zijn tijdstraf moest hij deze plek afstaan aan de winnaar van de vorige race en werd hij vijftiende.

Het was een lastige race, aldus Rob. De wind speelde ons parten maar ook de start ging niet lekker. Ik heb met deze race wel mijn eerste IDM punt binnen maar hoop op meer punten tijdens de volgende race op 10 en 11 juni op de Eurospeedway Lausitz.

Ook Ernst Dubbink was er weer het hele weekend bij. Het gaat steeds beter met hem. Hij deed alweer wat klusjes bij het team en dit ging goed. We hopen hem binnenkort weer zelf op de motor te zien rijden.