Dit weekend waren de races op het stratencircuit van Eemshaven. Helaas is hierbij vrijdagmiddag medecoureur Hans Fijnheer om het leven gekomen. Op het rechte stuk is hij zijn remblokken verloren waardoor hij met zeer hoge snelheid en daardoor is verongelukt. Wij wensen de familie Fijnheer heel veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Op een zonovergoten Eemshaven werd donderdag alles opgebouwd voor een lang raceweekend. Henri moest vrijdag aantreden in de Superstock 600 en zondag was het de beurt aan Marco voor zijn race in de Dutch Superbikes.

Vrijdag

Onder droge omstandigheden ging Henri de baan op voor de 1ekwalificatietraining op het circuit in Eemshaven. Iedere ronde snoepte hij iets van zijn tijd af en dat resulteerde in een uitstekende 9e plaats. Voor de aanvang van zijn 2e training kregen we al te horen van een zwaar ongeval op het circuit. Een half uur later werd iedere coureur bijéén geroepen en werd verteld dat Hans Fijnheer was omgekomen. Uit respect werd onder de coureurs besloten om niet meer te rijden deze vrijdag.

Zaterdag(trainingsdag)

Op zaterdag was het Marco die in de ochtend zijn 1e kwalificatietraining ging rijden in de Dutch Superbikes. De Honda liep prima en ondanks wat problemen met de vering zette Marco een nette 11e trainingstijd neer. Het gevoel was goed en met wat veranderingen moest het mogelijk zijn om verder naar voren te komen. Nog steeds onder goede omstandigheden ging Marco van start in zijn 2e training. Al na een paar rondjes was duidelijk te zien dat Marco alle mogelijke moeite had om de motor onder controle te houden en bij een bezoek in de Pitsstraat was duidelijk dat verder trainen geen zin had. De achterschokbreker was kapot en Marco zakte hierdoor in de startopstelling naar plaats 14. Nog steeds een prima plaats die uitzicht biedt op punten.

Zondag(racedag)

Om 10 uur was het tijd voor de warm-up in de Dutch Superbikes. De monteurs hadden de 2eHonda klaar gemaakt om deze warm-up mee te rijden. En na een kwartiertje had Marco weer een goed gevoel om in de middag met de 2e Honda punten te gaan halen. Om kwart voor 3 was de start van de Dutch Superbikes en na de warm-up lap ging het licht op rood en weer uit. Marco was goed weg en koos in de eerste bocht geheel de buitenkant. Dit pakte goed uit en Marco kwam de 1e ronde door op plaats 10. De 2e Honda is qua prestaties net iets minder dan de 1e fiets, dus Marco moest heel hard werken om de mensen achter zich te houden. In de 16 ronden durende wedstrijd was het continu stuivertje wisselen. Twee rondjes voor het einde ging Arno Visscher nog voorbij aan Marco waardoor Marco op plaats 11 door kwam. Door zeer verdedigend te rijden Finishte Marco op een prima 11e plaats, welke 5 punten opleveren in het kampioenschap, en weer geld voor KWF Kankerbestrijding. De wedstrijd werd verdiend gewonnen door mede Honda-coureur Arie Vos, gevolgd door Ron van Steenbergen en de sympathieke Bob Withag.

Natuurlijk tevreden met het resultaat was het er nog steeds 1 met een sterke bijsmaak door het tragische ongeval op vrijdag. Wij gaan ons opmaken voor de pinksterraces komend weekend in Oss.