Teams: Stuivertje wisselen tijdens motorrace Oschersleben

185

In het weekend van 17 en 18 juni stonden motorcoureurs Hans Ruiter en Martin van Willigen van Racing Team Ermelo aan de start in het Oost-Duitse Oschersleben. Hier werd de 7e en 8e wedstrijd om de Supercup 600 verreden.

In de vrije trainingen voorafgaand aan het weekend bleek al snel dat beide coureurs goed in de rondte gingen. Voor Martin was dit circuit nieuw en hij kon zodoende een hoop leren van Hans. De seconden vlogen er letterlijk af.

De kwalificatietrainingen wezen uit dat Martin het kunstje goed afgekeken had, want hij kwalificeerde zich met maar liefst 4 honderdste seconde sneller als Hans. Dit resulteerde in de 2e startrij op de startgrid in de B-groep. Martin kende de eerste wedstrijd een superstart, alleen ging hij te vroeg van het gas af. Hierdoor kon Hans Martin al snel passeren en werd er jacht gemaakt op de kopgroep. Ronde naar ronde kon Hans een plaatsje goed maken en kwam na een zeer constante race als 5e de finish over. Martin daarentegen kwam te laat in het ritme waardoor de aansluiting verloren was, dit resulteerde in een nette 9e plaats in goed bezette B-groep.

Beide coureurs waren de tweede wedstrijd gebrand op een goede prestatie. Martin was wederom zeer goed van start en hielt deze keer wel het gas erop. Martin dook als tweede de eerste bocht in en kon al snel de koppositie overnemen. Martin kon enkele ronden het veld aanvoeren, maar moest stukje bij beetje zijn meerdere erkennen in een 4-tal collega's. Hans kende een redelijke start en passeerde halverwege de wedstrijd Martin. Toen barste het spektakel los voor de meegereisde fans van RTE. De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen voor Martin en Hans. Schouder aan schouder gingen de mannen elke ronde langs start/finish. Ondanks dat Hans een tikkeltje sneller was bleek Martin toch over de langste adem te bezitten en finishte nipt 5e voor teammaat Hans, welke 6e is geworden. Martin heeft weer een hoop progressie geboekt t.o.v. zijn concurrenten en dit biedt perspectieven voor de volgende wedstrijd 22 juli in Assen. RTE kan wederom terugkijken op een zeer spannend en geslaagd weekend! Ook de meegereisde Ermeloër Mark ten Napel verdient een compliment door zijn 2e wedstrijd na een polsblessure te winnen in de SV Cup.