Een wel haast zekere pole positie van Gerald Perdon kon vandaag in Eemshaven niet worden omgezet in belangrijke ONK punten. Om ca. 14.00 uur werd door het merendeel van de rijders besloten vandaag niet meer te starten nadat tijdens de training van groep B van de Supercup 1000 een rijder dodelijk was verongelukt.

Gerald had in de eerste droge training laten zien dat z'n eerdere prestaties dit jaar geen toevalstreffer waren. Ook nu noteerde hij wederom een snelste plaats en pakte daarmee haast een zekere pole voor de race deze middag, immers het was na de middag ook in Eemshaven gaan regenen en daardoor was het niet aannemelijk dat Gerald nog van de pole verstoten zou worden.

Bij afwezigheid van naaste belager in het kampioenschap, Ronald ter Braake (EK wildcard in Silverstone dit weekend, red.), was het nu de kans voor Gerald om orde op zaken te stellen in de stand om het ONK Superstock 600. Immers vorige maand maakte de Yamaha Racing Support coureur in een directe strijd met Ronald ter Braake een spectaculaire crash, waarbij van de Yamaha R6 helaas niet meer dan schroot overbleef. Gerald bleef gelukkig ongedeerd.

Nu besloten is de verdere wedstrijden van vandaag te annuleren, is daarmee dus ook de kans tot het opbouwen van een puntenvoorsprong even verkeken.

Mede gezien z'n fantastisch trainingsresultaat vandaag, is inmiddels besloten dat Gerald dit weekend op z'n Yamaha R6 Superstock machine zal deelnemen aan de Supersport races. Op voorhand een ongelijke strijd, aangezien de technische vrijheden bij de Supersport legio zijn en Gerald dus met een  "gewone" productiefiets aan de start komt. Echter met de bloedvorm waarin Gerald op dit moment steekt, moet het mogelijk zijn nog een paar puntjes in dat andere kampioenschap mee te pakken.

Tevens is dit een mooie voorbereiding op z'n optreden volgende week in Oss. Voor de in Uden woonachtige Gerald Perdon is het een thuisrace en daar wil hij zich van z'n beste kant laten zien aan sponsors en fans, ook dan weer gewoon met z'n standaard R6.

Morgen moet Gerald z'n kunnen wederom bewijzen in de twee trainingen, want aan z'n mooie tijd van vandaag (1min.35.5sec) heeft hij dan niets meer. Alles op scherp dus voor de Yamaha Racing Support coureur!

De race staat gepland op zondag om 16.15 uur.

Lowlands Promotion