De eerste vrije training was vanmorgen onder goede weersomstandigheden om 09.00 uur. De trainingstijd was 45 minuten en die had Hugo nodig om de voor hem nieuwe baan goed te leren kennen. Er zitten twee lastige chicanes in waarmee Hugo in het begin nogal wat moeite had. Deze eerste training eindigde Hugo op een keurige 37e plaats van in totaal 44 deelnemers.

Na de eerste training alles weer goed doorgesproken met zijn begeleider Patrick van den Goorbergh en de technische details met Lau Wopereis.

Anderhalf uur voor de eerste kwalificatietraing die om 13.15 uur op het programma stond begon het hard te regenen en dus begon de training op een nog deels natte baan. Halverwege deze training van een half uur werden de regenbanden weer verwisseld voor slicks en kon Hugo zich tijdens de laatste ronde proberen te kwalificeren. Een groot aantal coureurs stond tot op tien minuten voor het einde buiten de kwalificatienorm van 107%, waaronder ook Hugo. Tijdens de laatste drie ronden perste Hugo met een ronde van 1.51.2 alsnog een goede tijd uit zijn lijf en motor. Hugo eindigde op een voorlopige keurige 33e plaats en mocht het morgen regenen dan staat hij in ieder geval ruim binnen de kwalificatienorm. Acht van de 44 coureurs kunnen hem dat niet nazeggen en staan voorlopig buiten de wedstrijd.

Wij hopen dat het morgen droog weer is en dat een ieder nog een goede kans op kwalificatie krijgt, maar de voorspellingen zijn niet gunstig.