De gemeente Eemsmond heet ons motorsportliefhebbers weer harte welkom in het hoge noorden. De organisatie stichting motorsportevenementen Eemshaven heeft zich enorm in het zweet gewerkt, om het circuit te laten voldoen aan de aangescherpte veiligheidsnormen van de KNMV.

 

De eerste kwalificatie ging naar behoren op een droge baan, het ging weer eens ouderwets hard, al is het circuit door de aanpassingen wat langzamer geworden, dan voorheen. 7 rijders binnen 1 seconde, de aussie David Johnson was de snelste gevolgd door, Paul Mooijman, Ron v Steenbergen, Harry v Beek, Jeroen Turkstra, Bob Withag en Rene Winkel. Rene is nog niet tevreden over de vering, daarom hebben we enige aanpassingen gepleegd. Ook is de gearing veranderd wat moet leiden tot snellere tijden.

De tweede kwalificatie ging nog harder, de aanpassingen  aan de motor werkten perfect. Lange tijd reed Rene achter Bob Withag en Jeroen Turkstra, beiden op een Yamaha. Echter in de laatste ronde pakte verrassend Harry v Beek de pole af van Arie Vos. Resultaat van de trainingen, de eerste drie binnen een tiende van een seconde. En de eertse 8 binnen een seconde.

Pole, Harry van Beek gevolgd door Arie Vos, Bob Withag, Ron v Steenbergen, David Johnson, Paul Mooijman en op 0,6 seconde van de pole, Rene op een keurige 7e plek.

Rene gaat met volle vertrouwen de race in, de machine is top en ik ben optimaal gemotiveerd. De sfeer in de RTV tent is dan ook 100%, met rijders als Johan de Jong en Harry v Beek die gebruik maken van de tent faciliteiten van RTV.

De wedstrijd
Om 14.15 werd de race verreden, een half uur eerder dan gepland omdat de pauze was geschrapt. De dag werd gekenmerkt door harde wind, dat zou de rijders parten spelen op de lange rechte stukken van Eemshaven.

Rene had een redelijke start en vertrok als 9e de eerste bocht in. Na de eerste doorkomst lag Rene 7e. Gelijk werden er snelle constante ronden gereden, zodat het lang uitgerekte veld op nagenoeg dezelfde afstand van elkaar bleef. Halverwege de wedstrijd moest Rene in gevecht met Jeroen Turkstra die sterk kwam opzetten en Rene voorbij reed. Rene bleef de rest van de race kort achter Turkstra. Echter in de laatste ronde reed Rene sterk naar voren en zat bij de laatste bocht aan het achterwiel van Turkstra.

Zeg maar met een band dikte wist Rene op de finishlijn Turkstra net niet te verschalken. Een 8e plek in de wedstrijd met goede constante snelle tijden gaat RTV tevreden richting Twente.

Dit weekend zat Rene er goed bij, de trainingen binnen een seconde van de pole-rijder en in de wedstrijd werd hard gewerkt met een goed afgestelde machine. Wederom hebben we veel ervaring opgedaan met het rijden onder droge omstandigheden op zeer hoge snelheden. Volgende week komt Rene Winkel in actie op het stratencircuit van de gemeente Oss tijdens de Pinksterraces.