Afgelopen zaterdag heeft brommerracer Phil Ruitenberg in zijn vierde wedstrijd van het seizoen wederom de nodige problemen voor zijn kiezen gekregen.

Hoewel er in de afgelopen twee weken hard is gewerkt om de Aprilia weer op niveau te krijgen mocht het ook deze keer helaas niet baten. In de eerste vrije training zag het er even goed uit maar al rap begon de temperatuur van de machine op te lopen,Phil die zich op het rijden concentreerde had dit te laat in de gaten met als gevolg schade aan het motorblok.
In de tijdtraining wist de Sleeuwijker door een tomeloze inzet een vierde tijd te realiseren en mocht hierdoor vanaf de tweede rij aan zijn wedstrijd beginnen.Voor aanvang van de wedstrijd werd besloten het beschadigde motorblok te vervangen door een reserveblok dat echter wel minder vermogen levert maar wel betrouwbaar bleek. Phil ging goed van start en kon zijn vierde plaats een aantal ronden vasthouden maar door gebrek aan snelheid wist er een concurrent op het rechte stuk langszij te komen. In het verdere verloop van de wedstrijd wist Phil ondanks dat er stevig werd aangedrongen wel zijn positie vast te houden en kon de schade dus beperken tot een vijfde plaats.

Helaas heeft de vierde wedstrijd dus ook niet het gehoopte succes gebracht
"Balen de concurrentie loopt weer verder uit en het wordt steeds moeilijker om die te achterhalen maar het seizoen is nog lang" aldus Ruitenberg.

In de stand om het kampioenschap wist Phil een plaatsje winst te boeken,hij staat nu op een vijfde plaats. Hoewel niet in de regio woonachtig was er toch een rijder die voor een Altena succes wist te zorgen,Martin van Ruitenbeek uit Nederhorst den Berg, die vorig jaar evenals Phil Ruitenberg in de Sportklasse uitkwam, scoorde in de Formuleklasse een zeer fraaie derde plaats en daarmee zijn eerste podiumplek.

Het Altena tintje aan deze prestatie ligt in Rijswijk bij 50 cc specialist Hank van Helden die voor deze talentvolle rijder een snelle Honda heeft geprepareerd.

De volgende wedstrijd wordt weer dicht bij huis gereden,op 27 mei slaat het brommerrace circus zijn tenten op in Arkel op het terrein van MC de Bougie.