#JapaneseGP – Tom Lüthi heeft vrijdagmiddag in Motegi de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training van de Motul Grand Prix of Japan. De Zwitser was het snelst voor de Japanner Takaaki Nakagami en de Italiaan Franco Morbidelli.

Onder nagenoeg perfecte omstandigheden begonnen de Moto2 coureurs vrijdagmiddag in Motegi aan hun tweede vrije training. Net als in de eerder verreden sessies in de Moto3 en de MotoGP klasse werd ook deze training gekenmerkt door een groot aantal crashes en mijn crashes.

Belangrijkste slachtoffer werd Alex Rins, de Spanjaar die nog volop in de strijd is voor de wereldtitel, kwam hard ten val en greep hierbij direct naar zijn pols. Eenmaal terug in de pitbox bleken de verwondingen mee te vallen en zich te beperken tot een ietswat pijnlijke schouder en pols. De machine van de Spanjaard was er echter iets minder aan toe waardoor deze sessie voor Rins beperkt bleef tot slechts drie ronden, met als resultaat slechts de negenentwintigste en voorlaatste rondetijd. Ondanks dat teambaas Sito Pons meldde dat de blessures meevielen werd Rins na afloop toch verzocht zich te melden in het medical centre voor een medische check.

Op de baan was het uiteindelijk Tom Lüthi die het snels was en met een snelste ronde van 1’50.625 na afloop de lijst aanvoerde voor Takaaki Nakagami en Franco Morbidelli.