Tijdschema Grand Prix van Australië aangepast: alle races op zondag eerder van start

7394
Start MotoGP race - Phillip Island | © Russell Colvin

Het tijdschema voor zondag van de Grand Prix van Australië is aangepast. Alle drie Grand Prix klassen krijgen een tien minuten durende warm-up sessie en de starttijden van de races zijn vervroegd in verband met de verwachte weersomstandigheden.

Of er zondag op het Phillip Island Grand Prix Circuit geracet gaat worden is nog steeds de grote vraag. Vanwege de verwachte weersomstandigheden – met veel regen en zware windstoten – werd de volledige MotoGP race al van zondag naar zaterdag verplaatst. Deze zeer spannende race werd gewonnen door Johann Zarco die daarmee zijn eerste zege in de koningsklasse behaalde.

Voor de zondag is er een nieuw tijdschema gemaakt waarbij alle races naar voren zijn gehaald. De verwachting is namelijk dat de hevige windstoten voor de middag nog enigszins mee zullen vallen en later op de dag steeds erger worden. Om gewend te raken aan de weersomstandigheden zullen de Moto3 en Moto2 klassen ook een tien minuten durende warm-up sessie krijgen op zondagochtend waarna hun races over volledige afstand op de planning staan. De MotoGP klasse sluit de dag af op Phillip Island met de dertien ronden durende Sprint race.

Het tijdschema voor de zondag op Phillip Island is als volgt (Nederlandse tijden):

  • Zaterdagavond 23:20 – Moto3 warm-up
  • Zaterdagavond 23:40 – Moto2 warm-up
  • Zondagochtend 00:00 – MotoGP warm-up
  • Zondagochtend 01:00 – Moto3 race (21 ronden)
  • Zondagochtend 02:15 – Moto2 race (23 ronden)
  • Zondagochtend 04:00 – MotoGP Sprint (13 ronden)

Alles valt of staat dus met hoe de weersomstandigheden zijn. Mocht de veiligheid niet gegarandeerd kunnen worden dan zal men het programma op zondag afgelasten.
Handige links MotoGP Guru by Gryfyn Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’