Tommie Megens overleden na crash op Circuit Zolder

425
tommie-megens
Tommie Megens | foto© RSZ Motorsport

De Zomer Avond Competitie (ZAC) races op dinsdag 9 juli in het Belgische Zolder zijn overschaduwd door een ernstig ongeval. Bij een crash tijdens de tweede gecombineerde NK Sport 1000-NK Supersport 1000 race raakte Tommie Megens ernstig gewond, verwondingen waaraan de jonge coureur uit Nijmegen naar nu bekend is gemaakt dinsdagochtend 16 juli is overleden.

Dinsdagmiddag 09 juli 2019 ging het tijdens de tweede gecombineerde NK Sport 1000-NK Supersport 1000 race op Circuit Zolder flink mis. Tommie Megens kwam in bocht 4 van het Belgische circuit ten val waarbij hij hard in aanraking kwam met de langs het circuit staande bandenstapel. Medische hulp was snel ter plaatse maar het werd al snel duidelijk dat de situatie ernstig was en Megens bij de crash ernstig hersenletsel had opgelopen. Na op het circuit gestabiliseerd te zijn werd Megens vervolgens met spoed overgebracht naar het nabij het circuit gelegen Sint-Franciscus ziekenhuis in Heusden-Zolder.

Ondanks dat er de afgelopen dagen sprake was van het feit dat de situatie stabiel was kwam dinsdagochtend 16 juli het trieste nieuws dat Megens aan de gevolgen van een hartstilstand is overleden.

Tommie Megens
Megens nam sinds 2015 deel aan wegraces, met name in de Zomeravond Competitie (ZAC) en de OW Cup, en verscheen vorige week in Zolder aan de start ter voorbereiding op de afgelopen zaterdag op het TT Circuit van Assen verreden OW Cup 501 van Assen Endurance wedstrijd waar hij voornemens was om samen met Melvin van der Haven en Roel Botter aan de start te verschijnen.

Tommie Megens is slechts 35 jaar geworden en laat een verloofde en twee jonge kinderen na.

Namens de Racesport.nl redactie wensen wij Tommie’s verloofde Jesmine, zijn twee kinderen, de verdere familie en naasten heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App