Danny van der Sluis heeft zich afgelopen weekend goed laten zien tijdens zijn gastoptreden in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen en sloot het weekend af met een mooie top-tien klassering. In de eerste race kwam de coureur van Start Racing als twaalfde over de eindstreep. 

Danny van der Sluis stond afgelopen weekend met een gastoptreden aan de start in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Dit betekende tevens het debuut voor de Start Racing coureur in dit sterke kampioenschap. Danny begon uitstekend aan de eerste trainingsdag, waarbij hij een vijfde tijd noteerde in de eerste vrije training. Ook in de tweede sessie liep het goed en kwam de coureur uit Staphorst tot een achtste tijd.

Tijdens de kwalificatiedag was het weer erg verraderlijk en wisselend. De eerste kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan. Halverwege sessie maakte Danny een schuiver in de Bult, wat zijn sessie flink verstoorde. In het slot lukte het Danny niet om tot een echt snelle tijd te komen en hij was dan ook niet tevreden met zijn dertiende positie. In de tweede kwalificatie van zaterdagmiddag moest het dan maar gebeuren. Het was droog bij de start van de sessie, alleen begon het al te regenen toen de rijders begonnen aan hun eerste vliegende ronde. Hierdoor kreeg Danny niet de kans om zich te verbeteren en moest hij vanaf de vijfde startrij beginnen aan de IDM Superbike wedstrijden op het TT Circuit Assen.

Onder zonnige omstandigheden ging de eerste race van start. Het was ook de eerste keer in het raceweekend dat er gereden werd in deze condities en dat kon Danny goed merken aan de afstelling. Danny was goed van de plek, maar kwam klem te zitten in de Strubben en verloor daarbij diverse plekken. Danny kwam als veertiende door na de openingsronde. In de loop van de race wist de Honda-coureur constant te versnellen en zo wist hij zich in dit sterke veld op te werken naar een twaalfde plaats. Na vijftien ronden finishte Danny in het achterwiel van de elfde coureur Jan Buhn in twaalfde positie. Voor de tweede race werden er wat wijzigingen doorgevoerd aan de setup en dit pakte goed uit. Danny was flink sneller dan in de eerste race en reed dezelfde rondetijden als die rijders die vochten voor de zesde plaats. De Honda-rijder wist zich op te werken naar een tiende plaats, waardoor hij het raceweekend afsloot met een mooie top-tien klassering in de IDM Superbike.

Danny van der Sluis #10: ‘Ik ben erg tevreden over mijn tweede race. Het was heel jammer van de kwalificatie, want er had qua startplek veel meer ingezeten. Door de wisselende baancondities hebben we te weinig tijd gehad om de andere banden van het IDM afgesteld te krijgen op de fiets. Daar kwamen we in de eerste race pas achter, maar voor de tweede race met elkaar goede wijzigingen doorgevoerd en het weekend mooi kunnen afsluiten. Nu gaan we ons voorbereiden op de OW Cup van volgende week in Assen!’

Volgend weekend staat er gelijk weer een race voor Danny op het programma. Dan rijdt de coureur van Start Racing tijdens het voorlaatste evenement van de OW Cup. Danny staat tweede in het klassement en is samen met Cliff Kloots nog volop in de strijd om de titel. De wedstrijd gaat zaterdagmiddag 14 september om 15:35 uur van start. Er is gratis entree rond het circuit en in de paddock.

 

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App