Tom Toparis liet een uitstekende indruk achter tijdens zijn eerste optreden op Donington Park. De Australiër wist een top-vijf klassering te scoren in de eerste British Supersport race van het seizoen. Helaas kwam de Benro Racing rijder in de tweede race vroeg ten val, waarbij hij onder andere een gebroken pols opliep.

Benro Racing maakte op Donington Park zijn officiële in het British Supersport kampioenschap. Voor Tom Toparis was de baan ook nieuw. De vrije trainingen van vrijdag stonden in het teken van de baan leren kennen en snel stappen maken. Dit lukte uitstekend, want de Australiër wist gedurende de dag zijn tijd constant te verbeteren. Toparis sloot de dag af met een twaalfde tijd. In de kwalificatie van zaterdagmorgen zette de Benro Racing coureur een indrukwekkende sessie neer. De 20-jarige coureur haalde opnieuw een seconde van zijn tijd af en plaatste zich als vierde voor de eerste race van het seizoen.

Voorafgaand aan de eerste race voerde het team een aantal aanpassingen door aan de afstelling, maar dit bracht uiteindelijk niet het gewenste resultaat. Na een moeilijke openingsfase verloor Toparis de aansluiting met de rijders die in gevecht waren voor de kopposities. De Benro Racing rijder werkte zich op en finishte de race in vijfde positie. Een sterk resultaat op een compleet nieuw circuit voor de Yamaha-rijder.

De startopstelling voor de tweede race werd bepaald door de snelste rondetijden van elke rijder in de eerste race. Toparis moest starten vanaf plaats twaalf op de vierde startrij. De start en de eerste ronde was geweldig. Na veel inhaalacties lag Toparis in de tweede ronde al in vierde positie. Helaas ging het mis in de laatste chicane toen hij met een vervelende highsider van zijn motor viel. Bij de crash liep Toparis een gebroken pols en diverse kneuzingen op. Begin volgende week zal de Australiër in een Nederlands ziekenhuis verder onderzocht worden.

Tom Toparis: “We werden in het weekend steeds sterker. Samen met het team hebben we heel hard gewerkt om zo snel mogelijk het Donington Park circuit te leren kennen. Dat ging heel goed met een vierde plaats in de kwalificatie en een vijfde plaats in de eerste race. Ik wist dat ik wat werk te doen had in de tweede race vanaf de twaalfde startplaats. Ik had een zeer goede start en won veel posities. Helaas maakte ik in de tweede ronde een fout en dit resulteerde in een slecht einde van een verder geweldig weekend voor ons. Ik baal voor het team, vooral na alle moeite die ze de afgelopen twee weken hebben gedaan om bij deze eerste races te zijn. We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk te herstellen! Dank aan het hele team en aan onze geweldige sponsors.”

Handige links British Superbikes Donington Park- 01- 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App