Top-vijf klassering voor Glenn van Straalen tijdens IDM Sachsenring

239
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen heeft zijn vijfdaagse raceweekend afgesloten met een top-vijf klassering op de Sachsenring. De 19-jarige coureur kwam maandag en dinsdag met NIWA Racing in actie in de IDM Supersport 600 klasse, nadat hij rechtstreeks uit Spanje was overgekomen. In de eerste race finishte Glenn als zesde.

Direct na zijn WorldSSP300 weekend op Motorland Aragon ging Glenn van Straalen door naar de Sachsenring voor de tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap. Met de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing kwam Glenn maandag drie keer in actie voor twee vrije trainingen en een kwalificatiesessie. Het was Glenn’s eerste keer dat hij met de 600cc motor in actie kwam op het bochtige circuit. Gedurende de dag wist de 19-jarige coureur een steeds beter gevoel met de motor te vinden. In de avond werd de data geanalyseerd en Glenn wist dinsdagmorgen in de tweede kwalificatie gelijk een stap te maken. In deze sessie zette Glenn een derde tijd. Omdat de beste tijden in de eerste kwalificatie waren geklokt plaatste de NIWA Racing coureur zich als tiende voor de races.

Bij de start van de eerste race verloor Glenn een paar plaatsen. De coureur uit Hoogkarspel kwam vervolgens in zijn ritme en wist met een goede tempo steeds verder naar voren te komen. In een race over vijftien ronden wist Glenn zich op te werken naar een zesde plaats op de finishlijn. Het plan voor de tweede race was om een betere start te maken. Dat lukte en in de beginfase wist Glenn aan te sluiten achteraan bij een grote kopgroep. Na in het eerste deel van de race op plaats acht te hebben gereden, wist Glenn zich in de loop van de race op te werken naar een vijfde plaats. Deze positie wist de NIWA Racing coureur tot aan de finishstreep vast te houden.

Glenn van Straalen: “We moesten maandag zo snel mogelijk proberen het circuit onder de knie te krijgen. We maakten goede progressie en de tweede kwalificatie was goed. In de eerste race had ik een slechte start. Daarna had ik wel een goed tempo en wist ik naar een zesde plaats te rijden. In de tweede race zat alles dichter bij elkaar en reed ik in de beginfase achteraan in de kopgroep. Het was een goede race, maar het was niet makkelijk om in te halen. Als vijfde gefinisht. We hebben onze vijfdaagse raceweekend op een goede manier afgesloten. Nu door naar de Lausitzring!”

Glenn blijft deze dagen in Duitsland, want komend weekend komt hij opnieuw in actie met NIWA Racing. Op de Lausitzring wordt van 11 t/m 13 september de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap verreden.

Handige links IDM Sachsenring 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.