Top vijf klasseringen voor Sander Kroeze na sterke IDM races in Hockenheim

239
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© Damon Teerink

Sander Kroeze reed met een gastoptreden in de IDM Supersport 600 klasse tijdens de seizoensfinale in Hockenheim. De 19-jarige coureur reed twee uitstekende races met zijn eigen Yamaha R6, waarmee hij als vierde en vijfde eindigde. 

Sander Kroeze kwam afgelopen weekend (24 t/m 26 september) met een wildcard in actie tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring. De 19-jarige coureur kwam eerder dit jaar al in actie in deze competitie op het TT Circuit Assen en toen wist hij een podiumplaats met zijn eigen Yamaha R6 te scoren. Ook begon Sander sterk op de Hockenheimring met een derde tijd na de vrije trainingen.De eerste race werd op zaterdagmiddag verreden. Sander kende een uitstekend begin en reed derde na de eerste ronde. Vervolgens verloor de coureur uit Mussel één positie. Sander reed sterk, maar miste met zijn eigen motor net het vermogen om de top-drie te volgen. Wel wist hij zich los te rijden van zijn achtervolgers, waardoor Sander na vijftien ronden als vierde de eindstreep passeerde. In de openingsfase van de tweede race verloor de jonge coureur veel posities, waardoor hij terugviel naar een tiende positie. Gedurende de race wist Sander rijder voor rijder te passeren, waardoor hij na zijn inhaalrace uiteindelijk nog als vijfde over de finish wist te komen.

Sander heeft dit seizoen nog drie evenementen op de kalender staan. Eind oktober komt de jonge coureur tweemaal in actie in het Spaanse ESBK Supersport kampioenschap met het easyRace Team. Deze evenementen worden verreden in Valencia en Jerez. In het weekend van 18 t/m 21 november wordt het CEV Superstock 600 kampioenschap afgesloten met een wedstrijd op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter