Toparis maakt indruk met een podium in British Supersport op Assen

100
tom-toparis
Tom Toparis - Assen | foto© Damon Teerink

Tom Toparis heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens zijn optreden in de British Supersport klasse op het TT Circuit Assen. De Australiër scoorde een tweede plaats na een sterke eerste race. Helaas kwam Toparis vroeg in de tweede race ten val. Daarnaast behaalde Sasha De Vits namens Benro Racing een dubbel podium in de Yamaha R3 Cup.

Tom Toparis kwam afgelopen uit met een wildcard in de British Supersport klasse op Assen. De 19-jarige coureur reed met een door Ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 in deze sterke competitie. Toparis liet een sterke indruk achter tijdens de trainingen. Na de vrije trainingen stond Toparis op een derde plaats. In de kwalificatie wist de Australiër een 1’39 op de klokken te zetten en mocht hij als vierde vertrekken in de eerste race.

In deze eerste race reed Toparis een sterke race. Na een flink moment in de eerste ronde wist de Yamaha-coureur zich op te werken naar een derde plaats en wist hij met strakke rondetijden de aansluiting te vinden met de twee leiders. Toparis had hierdoor veel van zijn banden geëist en moest daardoor in de slotfase genoegen nemen met een mooie derde plaats. De Benro Racing coureur werd als tweede in de British Supersport geklasseerd, omdat er een GP2 rijder voor hem over de finish was gekomen.

De startopstelling voor de tweede race werd bepaald aan de hand van de snelste rondetijden uit de eerste race. Toparis mocht vanaf plaats twee vertrekken. De Australiër had een goede start, maar verloor vervolgens in het gedrang een paar plaatsen. Toparis probeerde snel terug naar voren te komen, maar dit moest hij helaas bekopen met een crash met het ingaan van de tweede ronde in de Haarbocht. Ondanks de valpartij heeft Toparis een zeer sterke indruk achtergelaten in dit sterke kampioenschap.

Tom Toparis: ‘Overall kunnen we terugkijken op een heel goed weekend. Het was voor ons een nieuw kampioenschap en we hebben ons in iedere sessie verbeterd. Ik heb veel geleerd in Race 1 en was erg blij met mijn tweede plaats. Ik wilde heel graag laten zien wat we in huis hebben in Race 2, maar helaas maakte ik een fout waardoor ik crashte. Ik wil mijn excuses aanbieden richting het team, omdat we in deze wedstrijd niet ons potentieel konden laten zien. Ik wil Benro Racing en Ten Kate Racing Products bedanken voor deze kans in de BSB en we gaan er in Hockenheim alles aan doen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten!’

Sasha De Vits deed uitstekende zaken in de Yamaha R3 Cup op het TT Circuit Assen. De 17-jarige coureur finishte twee keer als tweede tijdens het British Superbikes evenement en liet zijn concurrenten in het kampioenschap achter zich. De Vits heeft nu een voorsprong van 32 punten op de nummer twee in de titelstrijd.

Volgende week (27-29 september) rijdt Benro Racing met Tom Toparis en Brad Jones tijdens de seizoensfinale van het IDM kampioenschap op Hockenheim. Jones vervangt de geblesseerde Guus Boes. Daarnaast komt Sasha De Vits ook in actie op het Duitse circuit tijdens de laatste twee races van het Yamaha R3 Cup seizoen.