Torres wint dramatische eerste MotoE race op Misano, kampioenschap nog onbeslist

1839
Jordi Torres - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Dorna

Jordi Torres heeft zaterdagmiddag de eerste MotoE race van het weekend gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Spanjaard won een spectaculaire en chaotische race voor Dominique Aegerter en Mattia Casadei. Het kampioenschap zal zondagmiddag in de laatste race van het seizoen beslist worden.

Zaterdagmiddag om 16:20 uur ging de eerste MotoE race van het weekend van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na regen eerder op de dag was de baan weer droog en scheen de zon weer boven het Italiaanse circuit.

Het was Mattia Casadei die sterk begon aan de race en de leiding in handen nam voor polesitter Jordi Torres, kort daarachter reed Dominique Aegerter op de derde plaats. Een flinke crash was er in de openingsronde voor Hikari Okubo en kampioenschapsleider Alessandro Zaccone, de Italiaan werd daarbij afgevoerd op een brancard.

Update 19:20 – Zaccone heeft bij de crash zijn bekken gebroken en zal voor lange tijd uitgeschakeld zijn.

In de tweede ronde viel Aegerter aan in bocht 10 (Tramonto) en nam hij de koppositie over. Terwijl de Zwitser in gevecht was met Torres kwam daarachter Eric Granado steeds dichterbij.

Een ronde later was het de beurt aan Torres om aan te vallen, hij probeerde het in bocht 8 (Quercia). Aegerter kon echter meteen terugslaan en behield de koppositie terwijl Granado daarachter opschoof naar de derde plaats.

Het werd uiteindelijk een sensationele laatste ronde. Aegerter reed nog steeds aan de leiding terwijl Granado opschoof naar de tweede plaats. De Zwitser deed er alles aan om zijn positie te verdedigen waarbij Granado uiteindelijk in de laatste bocht aanviel. De Braziliaan probeerde het aan de binnenkant maar schoof onderuit waardoor Aegerter moest uitwijken. De Zwitser verloor hiermee kostbare snelheid waarvan Jordi Torres optimaal profiteerde. De Spanjaard kwam als winnaar over de streep voor Aegerter en Casadei. Matteo Ferrari kwam als vierde over de streep voor Miquel Pons en Kevin Zannoni. Verder eindigden Fermín Aldeguer, Lukas Tulovic, Yonny Hernández en Xavi Cardelus in de top tien.

In het kampioenschap neemt Torres nu ook de leiding over met 97 punten voor Aegerter (89) en Zaccone (80). De MotoE World Cup titel zal zondagmiddag om 15:30 beslist worden in de laatste race van het seizoen.