Donderdag 15 maart was het een bijzondere dag bij Edwin Ott Motoren te Uitgeest. Men mocht de allereerste YZF-R1 GYTR 20th Anniversary – en de enige in Nederland – overhandigen aan de trotse eigenaar.

Op de EICMA Milaan presenteerde Yamaha een uiterst exclusieve Yamaha R1, de R1 GYTR 20th Anniversary. Een regelrechte kopie van de motorfiets waarmee Michael van Mark voor de vierde keer de Suzuka 8 Hours op zijn naam schreef.

Van deze Yamaha YZF-R1 GYTR 20th Anniversary zijn er wereldwijd slechts 20 stuks geproduceerd, dit alles volgens de specifieke wensen van de klant. Van de 20 stuks kwam er slechts één beschikbaar voor de Nederlandse markt, en donderdag 15 maart mocht het in het Noord-Hollandse Uitgeest gevestigde Edwin Ott Motoren deze unieke motor overhandigen aan de trotse nieuwe eigenaar.

Na een speciale onthullingsceremonie kreeg de nieuwe eigenaar een persoonlijke videoboodschap van niemand minder dan Michael van der Mark en Alex Lowes, waarin ze de trotse eigenaar feliciteerden met zijn aankoop en hem uitnodigde voor de speciale R1 GYTR 20th Anniversary rijvaardigheidstraining op Silverstone. Aansluitend kreeg hij uit handen van Edwin Ott een speciaal certificaat.

Alex Ott: ‘’We hebben dit lang stil moeten houden. Eind vorig jaar hoorden wij van Yamaha Motor Nederland dat onze klant één van de 20 gelukkigen was. Het is dus heel erg bijzonder dat wij als Yamaha wegrace-dealer deze motor mochten leveren.”

Op de vraag of hij ook met deze unieke motorfiets, waarvan er wereldwijd dus slechts 20 stuks geproduceerd zijn, ging racen, was zijn antwoord volmondig ja!

De nieuwe eigenaar: “Man, dat ik deze motorfiets heb kunnen bemachtigen. Vanaf het moment dat Yamaha de YZF-R1 GYTR 20th Anniversay op de EICMA presenteerde, wist ik één ding: Die motor wil ik hebben. Maar ja, een productie van twintig stuks is niet echt veel. Mede door de inzet van Edwin en Karin van Edwin Ott Motoren en niet te vergeten mijn vrouw, ben ik nu de trotse eigenaar van de enige YZF-R1 GYTR 20th Anniversary in Nederland. Volgende week ga ik de eerste meters maken met mijn Yamaha R1 op Val de Vienne (Frankrijk).”

De gelimiteerde YZF-R1 GYTR is expliciet bedoeld voor gebruik op het circuit. De circuitmotor is standaard voorzien van de winnende kleurenstelling van de Suzuka 8 Hours 2018 en een breed scala aan GYTR® Performance producten – Genuine Yamaha Technology Racing – en andere prestatie-verhogende producten.

De 20 gelukkige rijders die de YZF-R1 ’20th Anniversary’ hebben weten te bemachtigen, kunnen niet alleen rijden op één van de meest iconische ontwerpen, ze worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Yamaha Racing Experience in de lente/zomer van 2019. Alle betrokkenen ontvangen een speciale YZF-R1 GYTR-setup sessie waarmee ze hun unieke bezit nog verder kunnen afstellen, zodat ze op hun unieke motorfiets elke milliseconde van hun rondetijden kunnen schrapen.