Twee WK-punten voor Kalinin en Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki

133
worldssp-300
WorldSSP 300 race Aragon | foto© Nico Schneider

Nick Kalinin heeft tijdens de eerste WK Supersport 300-race van 2019 op Aragon een knappe veertiende plaats behaald. Na elf intense ronden was hij slechts 3 seconden achter de racewinnaar en dat laat perfect zien dat het WK Supersport 300 een van de meest competitieve raceklassen in de wereld is. Dino Iozzo reed een indrukwekkende 4e snelste raceronde 2.07.7, maar moest zich toch tevredenstellen met een zeventiende plek. Tom Bramich eindigde als 24e terwijl Dorren Loureiro een ronde voor het einde moest opgeven.

Vanwege de nieuwe WK Supersport 300-regels was het al voor het weekeinde duidelijk dat het een uitdagende eerste race zou worden voor de Kawasaki Ninja 400-rijders. En het werd een uitdagend weekeinde voor alle vier de RT Motorsports by SKM – Kawasaki-rijders. Jammer, want de winterperiode was één van de beste voor het team ooit.

Op zaterdag was Nick Kalinin uit Oekraïne met een zestiende plaats in de Superpole de best gekwalificeerde Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki-coureur. Ook zijn teamgenoten Dorren Loureiro (23e) en Dino Iozzo (26e), beide uit Zuid-Afrika, deden het goed. Australiër Tom Bramich, hij rijdt voor Carl Cox-RT Motorsports by SKM – Kawasaki, moest zich via de nieuwe WK Supersport 300 Last Chance-race zien te kwalificeren en dat lukte want hij eindigde op zaterdagmiddag als vijfde.

Gezien de sterke optredens van alle vier de rijders kijkt RT Motorsports by SKM – Kawasaki uit naar de volgende race op Assen, min of meer de thuiswedstrijd van het team, die volgende week al plaatsvindt.

Teammanager Rob Vennegoor: “We wisten dat het niet eenvoudig zou worden dit weekeinde. Vanwege de regels, maar ook vanwege het niveau in deze klasse. Waanzinnig! Maar na de eerste race kunnen we tevreden zijn met de progressie die onze rijders geboekt hebben. Ik kan daarom niet wachten op Assen, een circuit waar we al gereden hebben en dat scheelt heel veel in deze klasse.”

Volgende race Assen: 12-14 April