Tweede MotoGP podium op rij voor Alex Márquez (P2): ‘Dit had ik niet verwacht’

22
Alex Márquez - Motorland Aragón | foto© motogp.com

Alex Márquez kwam zondagmiddag in de MotoGP race op Motorland Aragón als tweede over de finish, vlak achter racewinnaar Alex Rins. Na het podium op het regenachtige Le Mans bewees de Spanjaard het ook onder droge omstandigheden te kunnen.

Langzaam maar zeker lijkt Alex Márquez zijn draai te vinden in de MotoGP klasse. De tweevoudig wereldkampioen kende een lastige start van het seizoen en was veelal achterin het veld te vinden. Met name in de kwalificatie liep het vaak mis en kon hij van de achterste regionen op de grid dan ook weinig waarmaken in de race.

Sinds de testdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli lijkt niet alleen Alex Márquez maar ook Honda een stap te hebben gemaakt. Bekend is dat er onder andere met een nieuwe achterschokbreker getest is en ongetwijfeld nog talloze andere dingen waar uiteraard niet met de buitenwereld over gecommuniceerd wordt. Waar de RC213V eerst nog een machine was die alleen bestemd leek voor de uitzonderlijke rijstijl van achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez lijken nu de andere Honda coureurs steeds beter om te gaan met de machine.

Een week geleden stond Alex Márquez voor het eerst op een MotoGP podium na de regenachtige race in Le Mans. De regerend Moto2 wereldkampioen gaf meteen aan dat het natuurlijk mooi was om op het podium te finishen maar dat het in een droge race een compleet ander verhaal zou zijn.

Op zaterdag bemachtigde hij voor het eerst een plaats in Q2 maar in die kwalificatiesessie kwam hij niet verder dan de elfde plaats. Tijdens de race op zondagmiddag was hij echter ijzersterk en kwam Márquez vooral in de slotfase van de race knap naar voren. In de laatste paar ronden van de race wist hij uiteindelijke winnaar Alex Rins het vuur flink aan de schenen te leggen waarna de Repsol Honda coureur uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Alex Márquez: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht om op het podium te eindigen vanaf de elfde startplaats maar ik wist in de race sterk terug te komen. Ik wist dat ik mijn banden behoorlijk goed heel kon houden voor het einde van de race. Ik heb genoten van iedere inhaalactie maar ik zat wel echt op de limiet met de voorband. Het is geweldig om weer op het podium te staan maar nog belangrijk is het dat het nu in droge weersomstandigheden ook is gelukt, we hebben het hele weekend onze potentie laten zien. We moeten nog steeds stappen maken in de kwalificatie maar we mogen genieten van wat we vandaag gepresteerd hebben. Ik wil het hele Repsol Honda Team nog eens bedanken voor het geloof dat ze in me hebben gehouden, hoe ze me gesteund hebben en hoe ze mij geholpen hebben. Ik had vandaag een geweldige machine onder mij en ik heb van de hele race genoten.”

Dat Alex Márquez zijn gevoel voor humor niet is kwijtgeraakt bleek wel in de persconferentie na afloop van de race. Een journalist vroeg aan hem wat nou als eerste in hem op kwam toen hij de finishlijn passeerde en het antwoord van Márquez luidde: “De bonus die ik nu weer ga krijgen!”.

Goede resultaten of niet, Alex Márquez zal het Repsol Honda Team aan het eind van dit seizoen alweer moeten verlaten. Al voor de start van het MotoGP seizoen in juli werd bekend dat hij bij het LCR Honda Castrol team geplaatst wordt op de plaats van Cal Crutchlow en dat landgenoot Pol Espargaró zijn plaats inneemt bij het fabrieksteam naast oudere broer Marc Márquez.

Komend weekend wordt er weer een Grand Prix verreden op Motorland Aragón, alweer het elfde MotoGP raceweekend sinds de start in juli.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App