Tweede plaats en gemengde gevoelens voor Sander Kroeze na CEV races in Jerez

753
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© Rafa Marrodán

Sander Kroeze kwam sterk voor de dag tijdens de CEV Superstock 600 ronde in Jerez. Na een tweede startplaats wist de coureur van het easyRace Team ook als tweede te finishen in de eerste race. Ook in de tweede race was Sander op weg naar een tweede plaats, totdat hij vanwege technische problemen vroegtijdig zijn goede optreden moest beëindigen.

Na twee sterke raceweekend met zijn eigen Yamaha R6 tijdens de Jack’s Racing Day en het IDM in Assen, was het voor de 19-jarige coureur weer tijd om op de motor van het easyRaceTeam te stappen in het Spaanse CEV Superstock 600 kampioenschap. Er werd gereden op het circuit van Jerez. Sander begon aan deze zesde ronde van het seizen als de nummer vier in het kampioenschap, ondanks dat hij één evenement vanwege een blessure had moeten missen.

Iedere CEV ronde wordt gestart met twee dagen met enkel vrije trainingen. Sander was vanaf de eerste sessie gelijk op tempo, maar had daarna wat moeite om door te versnellen. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen kwam deze progressie er wel en Sander zette een tweede tijd in zijn klasse op de klokken. Voor de tweede kwalificatie wist Sander waar hij nog kon verbeteren, maar de baantemperatuur was te ver gestegen om zijn tijd nog aan te scherpen. De coureur uit Mussel plaatse zich als tweede Superstock 600 rijder en zestiende overall met de iets snellere Moto2 motoren voor de races op het Spaanse circuit.

Sander reed een keurige eerste race. De nummer één in zijn klasse was net te snel, maar de Yamaha-coureur wist zich wel ruim los te rijden ten opzichte van zijn overige concurrenten. Na een goed optreden finishte Sander op een tweede plaats. Ook in de tweede race was Sander op weg naar een tweede positie op het podium, totdat hij te kampen kreeg met technische problemen, waardoor hij uiteindelijk de strijd moest staken. Aangezien de tweede plaats zo goed als veilig was, voelde dit uitvallen als twintig waardevolle punten verliezen voor het kampioenschap.

Sander heeft nog steeds de vierde positie in de tussenstand in handen. Er staat nog één ronde in het CEV Superstock 600 kampioenschap op de kalender. Deze races worden verreden op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. Dit evenement staat van 18 t/m 21 november op de kalender.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]