Tweede plaats voor Sander Kroeze tijdens CEV ronde op Motorland Aragon

282
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© One Percent magazine

Sander Kroeze was sterk onderweg tijdens de CEV Superstock 600 ronde op Motorland met een tweede tijd in de kwalificatie en een tweede plaats in de eerste race. De tweede race ging niet door vanwege een tragisch ongeluk in een andere klasse.

De vijfde ronde van het CEV Superstock 600 kampioenschap werd verreden op Motorland Aragon. Sander Kroeze werkte gedurende de vrije trainingen en kwalificaties goed samen met het easyRace Team om de afstelling van de Yamaha R6 verder te verbeteren. In de kwalificaties noteerde Sander een tweede tijd van de CEV Superstock 600 klasse. De coureur uit Mussel kwalificeerde zich als zestiende overall, aangezien de Superstock 600 klasse samen de baan in komt met de iets snellere Moto2 motoren.

Vanaf de zesde startrij mocht Sander zondag aan de twee races op Motorland Aragon beginnen. Sander had een goede start, maar werd in de eerste bocht een beetje geblokkeerd waar de Yamaha coureur van de baan af moest en wat plaatsen verloor. Daarna wist Sander weer goed naar voren te komen en wist hij het duel met een andere rijder om de tweede plaats te winnen. Dit leverde Sander twintig punten voor het CEV Superstock 600 kampioenschap op.

In middag stond er nog een tweede wedstrijd op het programma, maar deze ging niet door na een tragisch ongeluk in de European Talent Cup, waarbij de jonge Hugo Millán overleed. We wensen namens Sander Kroeze Racing de familie, vrienden en nabestaanden heel veel sterkte. De CEV organisatie besloot logischerwijs om de overige races te cancelen. De volgende ronde van het CEV kampioenschap staat gepland van 19 t/m 22 augustus op circuit van Jerez in Spanje.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]