Tweede plaatsen voor Danny van der Sluis in Oschersleben

181
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis (10) - Oschersleben | foto© Ad Kievit

Danny van der Sluis is tweemaal tweede geworden tijdens het OW Cup evenement in Oschersleben. In de eerste ONK SuperCup 1000 race kwam de coureur van Start Racing iets tekort voor de overwinning, maar in de tweede race streed hij tot aan de finish voor de eerste plaats.

De zevende en achtste race van het ONK SuperCup 1000 seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Motorsport Arena in Oschersleben. Donderdag reed Danny van der Sluis eerst een trainingsdag op het Duitse circuit in wisselende weersomstandigheden. Vervolgens waren vrijdag de kwalificaties en de eerste race. Tijdens de kwalificaties was het gevoel met de motor nog niet perfect. Danny noteerde uiteindelijk een derde trainingstijd. Voor de race werkte het team hard om nog wat zaken te veranderen met de afstelling.

De start van Danny in de eerste race was niet goed, want hij viel terug naar een vijfde plaats. Al snel wist de coureur van Start Racing zich weer naar een derde plaats te knokken. Vervolgens kreeg Danny het aan de stok met Renzo van Emmerik voor de tweede plaats. Cliff Kloots kon daarvoor om een voorsprong van zo’n vier seconden pakken. Danny kwam naar de tweede plaats, maar het lukte hem niet om het gat naar de leider te dichten. Danny kwam als tweede over de finish.

In de tweede race was zijn openingsfase beter en Danny kwam als tweede door na de openingsronde. Vervolgens wist Kloots in deze fase ruim twee seconden weg te rijden, maar na zo’n vijf ronden wist de Honda-coureur meerdere tienden per ronde te winnen. Het duo kwam bij elkaar en wisselende vervolgens meerdere keren van positie. In deze fase kwamen zij ook de achterblijvers tegen. Kloots kwam sneller langs deze rijders. Danny werd opgehouden, verloor daarbij veel tijd en ook een mogelijke overwinning. Na vijftien ronden finishte de 22-jarige coureur opnieuw als tweede.

Danny van der Sluis #10: ‘Na de trainingen was ik nog niet helemaal tevreden, het ontbrak aan het juist gevoel met de motor. In de eerste race verloor ik na een slechte start de aansluiting met Cliff en zat er niet meer in dan een tweede plaats. De tweede race was eigenlijk een hele goede wedstrijd en heb ik laten zien dat we snelheid hadden. Ik was sneller dan Cliff en reed naar hem toe. Het was erg zuur dat ik door de achterblijvers veel verloor en weer tweede werd. Er zijn nog drie races te gaan, dus er is nog van alles mogelijk!’

Door de twee tweede plaats en de dubbele overwinning van Kloots is het verschil in het kampioenschap nu veertien punten in het voordeel van Kloots. Er zijn nog drie races te gaan op het TT Circuit Assen, waardoor Danny alles nog in eigen hand heeft om voor de titel te gaan. De eerstvolgende ONK SuperCup 1000 wedstrijd is zaterdag 13 september.