Nick Vlaar en Luuk de Ruiter verrassen vriend en vijand door tijdens het eerste OWCup evenement de overwinning te pakken in het NK SuperCup 600 en het NK Supersport 300 terwijl Cliff Kloots in het NK SuperCup 1000 net naast het podium grijpt.

Kwalificaties
Tijdens de eerste kwalificatie voor Cliff was de baan nog erg koud, maar hij wist wat hij moest doen; een snelle tijd neer zetten zolang de banden nog op temperatuur zijn. Met die gedachte ging Cliff de baan op en reed direct ontzettend snelle rondetijden. Met een snelste tijd van 1:42,6 was de toon gezet en voerde hij de lijst aan tot hij op het laatste moment nog terugverwezen werd naar de tweede plaats. In de tweede kwalificatie sessie wist Cliff met een ronde van 1:42,4 zijn tijd te verbeteren waarmee hij de tweede startpositie veilig kon stellen.

Ook Luuk begon sterk aan de eerste kwalificatie in de spiksplinter nieuwe raceklasse; het NK Supersport 300, door gelijk de hoogste positie op de lijsten te bemachtigen, Hoewel hij in de tweede kwalificatie sessie zijn tijd wel wist te verbeteren werd ook hij terugverwezen naar de tweede plaats.

Nick merkte ook dat het nog erg koud was tijdens de eerste kwalificatie sessie. Hij wou niet te veel risico’s nemen en kwam niet verder dan een elfde plaats. Tijdens de tweede kwalificatie sessie was het warmer en herpakte Nick zich, hij wist zich iedere ronde  te verbeteren en werkte zich op naar de zesde positie. In de een na laatste ronde werd hij nog terugverwezen naar de zevende plaats maar met een ijzersterke laatste rondetijd van 1:45,7 pakte Nick alsnog zijn startpositie op de tweede startrij terug. Dit is zijn beste startpositie tot nu toe en dit beloofd veel goeds voor de race!

NK SuperCup 1000 | Cliff Kloots #58
Cliff begon sterk aan zijn race, hij hielt de tweede positie vast vanuit de startblokken en reed direct snelle rondetijden. Samen met de kopman, Nigel Walraven, liep hij uit op de rest van het veld. Echter begon na een aantal ronden bij het aanremmen van rechterbochten zijn polsblessure parten te spelen en moest hij wat vaart terugnemen. De race van veertien ronden werd een overlevingsstrijd en zijn voorsprong op nummer drie werd kleiner en kleiner. Richting het einde van de race werd Cliff ingehaald door Danny van der Sluis en Renzo van Emmerik waarna hij op de vierde positie over de streep kwam. De schade bleef beperkt maar alsnog bitter omdat er een betere positie in had gezeten!

luuk-de-ruiter

Winnaar Luuk de Ruiter | foto© Kees Siroo

NK Supersport 300 | Luuk de Ruiter #6
Luuk startte goed vanaf de tweede positie en kwam al snel op de eerste positie te liggen waarna een hevige strijd uitbrak voor de overwinning met Till Belczykowski #13 op de KTM RC390. Iedere ronde wisselde ze meerdere malen van positie, waar Till meer topsnelheid had op de rechte stukken wist Luuk het goed te maken met een hogere bochtensnelheid. Al met al trok Luuk aan het langste eind en kwam na dertien ronden als eerste over de streep op minder dan een tiende van een seconde gevolgd door Till. Een uitstekend resultaat!

NK SuperCup 600 | Nick Vlaar #98
Voor Nick verliep de start iets minder en hij viel terug naar de zevende plaats. Desondanks merkte hij direct dat hij sneller was dan zijn voorgangers. Nick wist snel twee plaatsen te winnen en zo op te klimmen naar de vijfde positie waarna hij ook het gaatje richting de kopgroep kon dichtrijden. Eenmaal bij de kopgroep aangesloten merkte Nick dat hij ook hier sneller was en begon in te halen. Iedere ronde klom hij een plekje omhoog  en tot grote verbazing van hemzelf en het team kwam hij vier ronden voor de finish aan kop te liggen! Eenmaal op de eerste plek lukte het hem om constant snelle rondetijden op de klokken te zetten en de aanvallen van zijn concurrenten af te slaan. Thijs Peeters kwam nog langszij voor de één na laatste bocht, de Ramshoek, maar Nick had een hogere uitgaande bochten snelheid en sloeg de aanval af. Na veertien ronden hevige strijd kwam Nick als eerste over de finish en had hij zijn persoonlijk record aangescherpt met een tijd van 1:44,4! Dit smaakt naar meer!

De volgende races en de teampresentatie…
De volgende races worden op 27 en 28 april wederom verreden op het TT Circuit van Assen waar het team hopelijk weer meerdere prijzen mee naar huis kan nemen.

En op 10 mei, hemelvaartsdag, zal de presentatie worden gehouden van het racingteam waarbij de motoren van dichtbij bekeken kunnen worden. Kom gezellig langs, zie het team van dichtbij en maak een praatje met de coureurs!

Van 14:00 tot 16:00 bij Camping de Swaenebloem, Lagendijk 45, 1911MT Uitgeest.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag