Uitdagende dag voor Oosterveen’s Racing in Zolder

25
manuel-wienen
Manuel Wienen | foto© Henk Mannes

Manuel Wienen en Kirsi Kainulainen kijken terug op een uitdagende dag op het circuit Zolder. Wienen begon sterk aan de dag, maar het lukte hem vervolgens niet op de progressie te boeken die zijn naasten concurrenten wel wisten te maken en finishte in de race als negende. Kirsi Kainulainen kwam voor de eerste keer in actie op het Belgische circuit en zij sloot de race af met een elfde plaats.

Oosterveen’s Racing kwam donderdag 4 oktober in actie op het circuit van Zolder voor de voorlaatste ronde van het OW Cup seizoen. Het evenement bestond enkel uit een wedstrijddag met twee kwalificaties en een wedstrijd. Dit was in het nadeel voor Kirsi Kainulainen, die nog niet eerder op het Belgische circuit had gereden. Manuel Wienen klokte na twee kwalificaties een negende tijd, terwijl Kainulainen vanaf een vijftiende positie de ONK SuperCup 600 wedstrijd moest aanvangen.

Wienen had een mindere start en kwam vervolgens vast te zitten achter een aantal langzamere rijders. Kainulainen kende op haar beurt juist een hele goede start, waarbij ze als dertiende doorkwam na de eerste ronde. Na vijf ronden kwam er echter een rode vlag en kwam er een herstart over vijf ronden. De tijden van beide manches zouden uiteindelijk bij elkaar opgeteld worden.

Deze keer was Wienen beter weg en wist de coureur uit Dalfsen aan te sluiten bij het groepje dat in gevecht was voor de zesde plaats. In de laatste ronde wist Wienen nog een rijder te passeren en kwam als achtste over de finish. In de gecombineerde uitslag werd Wienen negende. Kainulainen had deze keer een mindere start en kwam vervolgens met een andere rijder in gevecht voor uiteindelijk de elfde plaats. Dit duel wist de Finse op de streep in haar voordeel te beslechten en zo werd ze ook elfde in de einduitslag.

#52 Manuel Wienen: ‘Ik begon vrij goed aan de dag, maar ik kon vervolgens niet echt stappen maken wat de rest wel lukte. Mijn eerste start was niet geweldig en kwam toen vast te zitten achter een aantal rijders die minder snel waren. Bij de herstart was ik beter weg en aan het einde nog naar de achtste plaats kunnen rijden, waardoor ik negende werd in de einduitslag. Ik had gehoopt op meer, maar dat is niet gelukt. Op naar de volgende race in Assen!’

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Ik had een lastige dag. Het circuit van Zolder is een erg moeilijke baan en zeker als je er nog niet eerder gereden hebt. Het uiteindelijke resultaat in de race is niet slecht, maar ik had graag meer willen vechten. Maar nu gaan we naar de laatste ronde in Assen, waar ik graag mijn potentie wil laten zien!’

Volgende week zaterdag (13 oktober) is de laatste ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Er worden dan twee wedstrijden verreden in de ONK SuperCup 600.

Volledige uitslagen OW Cup races Zolder:  09 – OW-Cup Zolder 2018